Annonce
Langeland

Udrejsecenter placeres på Midtsjælland: Langeland kommer ikke i betragtning

Holmegård kommer ikke til at huse udrejsecentret. Det lægges i Lejre Kommune. Arkivfoto: Kim Rune
Regeringen har besluttet sig og flytter centret til Avnstrup Sanatorium
Annonce

LANGELAND: Regeringen har besluttet, at de børnefamilier, der i dag er indkvarteret på den tidligere kaserne Sjælsmark i Hørsholm Kommune, fremover skal indkvarteres på det tidligere Avnstrup Sanatorium i Lejre Kommune på Midtsjælland.

Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Dette betyder, at udrejsecentret endegyldigt ikke kommer til Langeland, som det ellers har været debatteret i kommunalbestyrelse og blandt Langelands borgere. Emnet skabte store uenigheder på kommunalbestyrelsesmødet i mandags, der endte med en udsættelse af beslutningen til januar, på trods af, at regeringen havde meddelt, at beslutningen om den nye placering ville blive truffet i december.

Hos DFs medlem af kommunalbestyrelsen, Kim Welcher, vækker beslutningen glæde. ‘- Jeg mener at de skulle have været blevet på Sjælsmark. Det er ikke i orden at bruge sine egne børn til at få bedre vilkår, siger han og tilføjer: - Jeg er dybt taknemmelig for, at vi ikke får centret her på Langeland. Nu skal der være fred og ro. Langeland kan rigtig meget andet, og det skal der være fokus på’. Kim Welcher tror, at det haft en betydning for beslutningen, at der har været en modstand på Langeland mod at få et udrejsecenter.

- Man har kigget på de erfaringer, som Langeland har haft med de tidligere asylcentre. Alt andet ville også være uansvarligt, siger DFs medlem af kommunalbestyrelsen. ‘- Vi har nået et resultat, og vi er glade for at vi ikke har fået centret. Nu vil vi arbejde videre med andre mål i den borgerlige gruppe, slutter Kim Welcher.

Borgmester Tonni Hansen (SF) ønsker Lejre tillykke.

- Jeg er sikker på, at de vil kunne løfte opgaven med at give de familier et mere værdigt liv, end de har haft på Sjælsmark. Langeland Kommune har ikke mistet noget. Vi har så heller ikke fået noget, siger Tonni Hansen.

Om beslutningen allerede var truffet i mandags, 9. december, hvor kommunalbestyrelsen havde en lang og ophedet debat, om Langeland Kommune skulle byde sig til, ved borgmesteren ikke.

- Men havde jeg haft et mere klart mandat fra Økonomiudvalget fra mødet ugen før, kunne jeg havde haft ringet til udlændingeminister Matthias Tesfaye og nævnt, at vi var på vej med noget, så han kunne have os i tankerne, nævner Tonni Hansen.

I Økonomiudvalget var V og DF imod tanken om at henvende sig for at sige, at Langeland Kommune var intereseret, men det var under alle omstændigheder en sag, som skulle i den samlede kommunalbestyrelse.

Annonce

Borgmester ønsker Lejre tillykke

Brødtekst

Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce