Annonce
Langeland

Udrejsecenter. Nej tak!

Eva Terndrup, Kirkegade 11, Lindelse. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Så er bunden nået! Langelands SF borgmester, Tonni Hansen, ønsker at overtage Udrejsecenter Sjælsmark. Hvad blev der lige af borgerinddragelse, Lisa Pihl Jensen (viceborgmester)? Hukommelsen er da ikke særlig god?

Langeland Kommune var operatør på 17 asylcentre fordelt på Langeland og resten af Danmark, det gik rent ad helvede til. Skal vi så gentage den succes? Nej vel.

Statslige arbejdspladser, siger borgmesteren. Sidste gang var, højt sat, 30 procent lokale, resten kom udenøs fra. Borgmesteren taler om børn i institutioner og skoler. For pokker, de skal hjem - ikke integreres. Ejerne af Holmegaard er allerede i dialog med US (Udlændingestyrelsen, red.). Det er det sædvanlige. Money talks. Skidt med os danskere. Men det er os, der betaler gildet.

Mere omsætning til den lokale brugs. Det tvivler jeg på. Jeg husker tydeligt, hvordan butikstyverierne steg med ankomsten af asylansøgere. Plus al den anden multikulturelle berigelse.

Min hukommelse fejler ikke noget. I sidste ombæring af den berigelse måtte Brugsen lukke kunderne ind i hold. Efter normal åbningstid. Og det var ikke etniske danskere, vi taler om. Venligboerne, især støttet af Røde Kors og de Radikale her på øen, sørgede for en bus til asylcentret. Så kunne de stakkels traumatiserede asylansøgere komme til Bazar Fyn og handle der. De skulle også gå til diverse sportsgrene, der ikke var på Langeland. Osv.

Det fortsætter i det uendelige. Det glade vanvid. Desværre sidder de røde på magten her på Langeland. 9 ud af 15 i kommunalbestyrelsen, så det siger jo lige som alt. Inde i Rudkøbing ligger en lukket folkeskole med sportsplads. Læg da udrejsecentret der. Så er de stakkels traumatiserede mennesker i nærheden af de godhedstosser, der vil have dem her til øen. Det må da være ret og rimeligt?

Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce