Annonce
Svendborg

Udnævnt til forsvarsminister: Bramsens far fældede en tåre

Torsdag præsenterede Mette Frederiksen (S) sin nye regering, og blandt de nye ministre var Trine Bramsen (S) i den grønne kjole. Det var en særlig dag. Ikke alene for Trine Bramsen, men også for hendes familie, der havde taget turen fra Thurø til København for at overvære Trine Bramsens store dag. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det var en af de større dage for Trine Bramsens familie på Thurø, da det torsdag morgen blev offentliggjort, at den socialdemokratiske politiker er ny forsvarsminister i Mette Frederiksens nye S-regering.
Annonce

Svendborg: Da Fyns Amts Avis fangede landets nye forsvarsministers forældre til en kommentar torsdag formiddag sad de allerede i bilen på vej ind til Amalienborg.

Torsdag morgen klokken ni blev det offentliggjort, at Trine Bramsen (S) er landets nye forsvarsminister, og forældrene Bo og Lene, Trine Bramsens datter Ingrid på godt 14 måneder og den nye ministers bror Ulrik håbede at få et glimt af hende, efter det nye ministerhold havde præsenteret sig for dronning Margrethe.

- Jo, jeg fældede en tåre, medgav hendes far, Bo Steffen Madsen om øjeblikket, hvor han fik at vide, at hans datter skulle være landets forsvarsminister.

- Vi havde jo håbet på, at det ville ske, men der er jo aldrig noget, der er sikkert, før det står sort på hvidt. Det er jo som et fodboldhold. Der er ikke plads til alle dem, der træner, når man skal spille kamp. Men nu fik hun spilletid fra begyndelsen, og så er det jo spændende at se, hvor godt holdet gør det, og hvor godt Trine gør det, siger han.

- Jeg er meget stolt, det er der ingen tvivl om. Det er jo en kamp, hun har kæmpet i mere end 10 år. Målet for enhver, der går ind i politik, er jo at drive det så langt, man kan inden for rammerne, siger han.

Og ind til videre har hun altså drevet det til en post som forsvarsminister.

Bo Madsen fældede en tåre, fortalte han, da hans datter, Trine Bramsen, blev forsvarsminister. Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce

Gennem nåleøjet

Hendes far er ikke i tvivl om, at hun kan stå distancen, selvom man som minister i endnu højere grad stiller sig på øretævernes holdeplads. Hun skal nok stå distancen, mener Bo Steffen Madsen.

- Det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Det tror jeg sagtens, at hun kan, for godt nok har hun følelser – det har vi jo alle – men hun bider tænderne sammen og siger: "Jeg står for det, jeg står for". Og det tror jeg er et godt udgangspunkt; at man står solidt plantet og kæmper på trods af modvind. Jeg tror sagtens, at Trine kan klare den udfordring. Hvis ikke jeg troede på det, var der jo noget galt, siger han og afviser, at hun særligt ofte kommer til dem, når det politiske liv viser tænder.

- Nej, hun er så selvstændig. Selvfølgelig hører vi sommetider noget. Men hun har et rigtig godt netværk omkring sig, og det tror jeg dybest set, at hun trækker på. Hun er en meget stærk person, hvis jeg sådan kan tillade mig at sige det, siger en tydeligt stolt far.

- Det er jo et nåleøje, man skal igennem for at blive minister. Men statsminister Mette Frederiksen og Trine har jo haft et tæt samarbejde, så Mette kender jo godt Trines kvalifikationer og ikke mindst hendes tilgang til det at påtage sig nogle opgaver. Og det må jo være medvirkende til, at hun har fået den tjans, hun har, siger han og fortsætter:

- Og så synes jeg jo i øvrigt, at det er vældig sjovt, at hun er blevet forsvarsminister. Det kan jeg godt lide. Hendes storebror har været ved livgarden og jeg har været ved Jyske Luftværn. Så er ringen ligesom sluttet.

Han forklarer endvidere, at Trine Bramsen ikke har sin interesse fra politik fra fremmede.

- Det, der er lidt pudsigt, er jo, at hendes morfar var virkelig politisk engageret og hendes oldefar var endnu mere engageret. Han var formand for arbejdernes fagforening her i Svendborg og hed Karl I. Hansen Hendes morfar hed Jens Hansen og var tømrer og var fagforeningsmand også. Så hun har det ikke fra fremmede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce