Annonce
Svendborg

Tyveri fra biler: Personlige kort fundet ved børnehave

Arkivfoto: Michal Bager

Svendborg: Knuste sideruder og halvtomme biler.

Det var, hvad to bilejere kunne opleve, da de kom tilbage til deres biler mandag morgen.

Den ene person havde sin grå Citroën C1 stående på Søgårdsvej, da personen klokken otte kunne konstatere, at den lille sorte kortpung i ruskind var blevet stjålet. Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport, at flere af kortene fra pungen blev fundet i nærheden af børnehaven 4-Kløveren.

I en Volskwagen Up på Magrethevej blev et OK brændstofskort stjålet. Og desuden har der været hærværk på en bil på A.P. Møllers Vej. En sølvfarvet Ford Fiesta havde fået knust sin bagrude./limai

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Tagsten og tagsten er ikke det samme

Lokaldebat: I Teknik- og Erhvervsudvalget var der i sidste uge en ophedet debat i et ellers uskyldigt dagsordenpunkt på en igen meget lang dagsorden – en sag, der nu skal drøftes på det kommende byrådsmøde. Emnet handler om en dispensation fra en gældende lokalplan, hvor en bygherrer på et nyopført hus ønsker at anvende andre materialer end der er angivet i lokalplanen, og vil dermed afvige fra de byggematerialer nabohusene er opført med. Sagen handler om materialevalg i et konkret byggeprojekt. Bygherrer ønsker at anvende cementtagsten i stedet for for eksempel teglsten, som er et dominerende byggemateriale i lokalsamfundet. Der er allerede angivet masser af alternativer til teglsten i lokalplanen. Dog ikke cementtagsten. Giver Byrådet lov til dette nybrud, kan det sandsynligvis påvirke huspriserne i området, når der er et hus, der på den måde skiller sig ud med et radikalt andet materialevalg. Den samfundskontrakt, der er opstået mellem nuværende borgere i et lokalsamfund og byggemyndigheden, skal ikke udsættes for angreb hver gang der enten bygges nyt eller blot, fordi bygherre kan finde et alternativt produkt, der er billigere på markedet. Det kan hverken politikerne eller et lokalsamfund holde til i længden. At der er indskrevet teglsten i lokalplanen, som en blandt flere muligheder, handler ikke bare om at skabe bygningsmæssig harmoni i et lokalsamfund, men handler også om at fastholde en kulturhistorisk dimension – at teglindustrien har betydet meget på Sydfyn. Politikerne i Byrådet må stå vagt om denne lokale bygningskultur – og vise respekt overfor de naboer, der har overholdt lokalplanen. Alt andet er utroværdigt.

Annonce