Annonce
Langeland

Tyve i Rudkøbing: Brød ind i bolig, stjal nøgler og tre biler

Pia Madsen ved sin butik i oktober med flot vejr. Mandag morgen var anderledes grå og træls, selv om den ene bil hurtigt dukkede op i Rantzausminde. Arkivfoto: Anna Stærbo
Blomsterhandler fik også stjålet løbehjul - den ene bil fundet igen i Rantzausminde
Annonce

RUDKØBING: Blomsterhandler Pia Madsen, Nørrebro i Rudkøbing, har natten til mandag været udsat for tyveri. Tyvene er brudt ind af bagdøren til boligen, som ligger i samme ejendom som butikken "Forglem mig ej". Her er hun og hendes mand ved at bygge om, og parret sover på førstesalen, hvor tyvene har været i stueetagen.

Der er stjålet tre bilnøgler og efterfølgende en personbil og to varebiler. Køretøjerne må ikke holde på Nørrebro, men står på Platanvej tæt på.

Op ad formiddagen viser det sig også, at de har taget hendes el-løbehjul med fra boligen.

Den ene varebil er mandag formiddag fundet igen, i Rantzausminde, fortæller Pia Madsen til Fyns Amts Avis.

- Jeg mener ikke, at jeg har nogle uvenner, og jeg yder da også mit til lokalsamfundet som deltidsbrandmand. Det må være tilfældigt, at nogen har udset sig mig. Omvendt har de vidst, hvad de er gået efter, for de tre bilnøgler hænger sammen med samlet set 20 forskellige nøgler i kæder, tilføjer hun.

Indbruddet og det efterfølgende tyveri af bilerne er sket fra midnat til cirka kl. 7.30 mandag.

Tyvene har i øvrigt været inde i butikken, men ikke taget noget. Og der ligger ingen kontanter i kassen, som står åben om natten, så tyvene selv kan se, at der intet er at hente, og man undgår, at de bryder kassen op.

"Forglem mig ej" er åbnet til normal tid mandag, og blomsterforretningen skal også nok få blomster ud, hvis nogen skal bruge dem.

- Nu må vi se, om jeg får den bil, som man har fundet igen hurtigt, eller om politiet skal undersøge den for spor, men vi kender da mange, så mon ikke nogen vil hjælpe med at låne os en bil til udbringning, nævner Pia Madsen.

Hun har haft butik i 17 år og kun været udsat for få hændelser af denne slags.

- Der har været et indbrud en enkelt gang før, men det vil jeg nærmest betragte som "drengestreger". De stjal nogle småpenge fra en kaffebøtte. Og så har nogen en anden gang smadret forruden til en bil, men ellers har der aldrig været noget.

Annonce

Ros til politiet

Politiet har været forbi for at kigge efter spor og tale med Pia Madsen, der efterfølgende roser ordensmagten.

- Det har været meget hurtigt, efter at jeg har anmeldt indbruddet og biltyverierne. Og de har også kørt en runde her i Rudkøbing. Det er supergodt, lige til UG, fastslår blomsterhandleren.

Skulle nogen have set noget, hører politiet selvsagt gerne, også omkring den varebil, der er fundet. Oplysninger kan været med til at kortlægge tvyenes færden.

Det er en sort Ford Transit, årgang 2015, med nummer AV 88 421, som nu er i politiets varetægt.

Den anden er også en sort Ford Transit, årgangen er 2017, nummeret BN 55 592.

Personbilen er en Peugeot 308, sort, årgang 2011, EW 42 339.

Løbehjulet er af mærket Seqway Ninebot, es2, også sort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce