Annonce
Langeland

Tyve i Rudkøbing: Brød ind i bolig, stjal nøgler og tre biler

Pia Madsen ved sin butik i oktober med flot vejr. Mandag morgen var anderledes grå og træls, selv om den ene bil hurtigt dukkede op i Rantzausminde. Arkivfoto: Anna Stærbo
Blomsterhandler fik også stjålet løbehjul - den ene bil fundet igen i Rantzausminde

RUDKØBING: Blomsterhandler Pia Madsen, Nørrebro i Rudkøbing, har natten til mandag været udsat for tyveri. Tyvene er brudt ind af bagdøren til boligen, som ligger i samme ejendom som butikken "Forglem mig ej". Her er hun og hendes mand ved at bygge om, og parret sover på førstesalen, hvor tyvene har været i stueetagen.

Der er stjålet tre bilnøgler og efterfølgende en personbil og to varebiler. Køretøjerne må ikke holde på Nørrebro, men står på Platanvej tæt på.

Op ad formiddagen viser det sig også, at de har taget hendes el-løbehjul med fra boligen.

Den ene varebil er mandag formiddag fundet igen, i Rantzausminde, fortæller Pia Madsen til Fyns Amts Avis.

- Jeg mener ikke, at jeg har nogle uvenner, og jeg yder da også mit til lokalsamfundet som deltidsbrandmand. Det må være tilfældigt, at nogen har udset sig mig. Omvendt har de vidst, hvad de er gået efter, for de tre bilnøgler hænger sammen med samlet set 20 forskellige nøgler i kæder, tilføjer hun.

Indbruddet og det efterfølgende tyveri af bilerne er sket fra midnat til cirka kl. 7.30 mandag.

Tyvene har i øvrigt været inde i butikken, men ikke taget noget. Og der ligger ingen kontanter i kassen, som står åben om natten, så tyvene selv kan se, at der intet er at hente, og man undgår, at de bryder kassen op.

"Forglem mig ej" er åbnet til normal tid mandag, og blomsterforretningen skal også nok få blomster ud, hvis nogen skal bruge dem.

- Nu må vi se, om jeg får den bil, som man har fundet igen hurtigt, eller om politiet skal undersøge den for spor, men vi kender da mange, så mon ikke nogen vil hjælpe med at låne os en bil til udbringning, nævner Pia Madsen.

Hun har haft butik i 17 år og kun været udsat for få hændelser af denne slags.

- Der har været et indbrud en enkelt gang før, men det vil jeg nærmest betragte som "drengestreger". De stjal nogle småpenge fra en kaffebøtte. Og så har nogen en anden gang smadret forruden til en bil, men ellers har der aldrig været noget.

Annonce

Ros til politiet

Politiet har været forbi for at kigge efter spor og tale med Pia Madsen, der efterfølgende roser ordensmagten.

- Det har været meget hurtigt, efter at jeg har anmeldt indbruddet og biltyverierne. Og de har også kørt en runde her i Rudkøbing. Det er supergodt, lige til UG, fastslår blomsterhandleren.

Skulle nogen have set noget, hører politiet selvsagt gerne, også omkring den varebil, der er fundet. Oplysninger kan været med til at kortlægge tvyenes færden.

Det er en sort Ford Transit, årgang 2015, med nummer AV 88 421, som nu er i politiets varetægt.

Den anden er også en sort Ford Transit, årgangen er 2017, nummeret BN 55 592.

Personbilen er en Peugeot 308, sort, årgang 2011, EW 42 339.

Løbehjulet er af mærket Seqway Ninebot, es2, også sort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Ærø For abonnenter

HF & VUC på Ærø ramt af besparelser: Lærere sat 25 procent ned i tid og løn

Annonce