Annonce
Ærø

Tvivl om lovligheden af taxikontrakt: Taxiklage sendt til advokat

Ærø Kommune har nu sat en advokat til sikre, at alt er gået efter bogen i kommunens taxiudbud. Arkivfoto
Vognmand Paul Erik Düring har klaget over kommunens håndtering af taxi-udbuddet. Nu har trafikdirektøren sat en advokat til at gennemgå sagen, for at sikre, at alt er inden for lovens rammer.

Ærø: Kommunen er i øjeblikket ved at behandle en klage over den taxaaftale, som kommunen tidligere på året indgik med Vinderup Taxi. Klagen er blevet sendt til borgmester Ole Wej Petersen (S), der har videresendt den til trafik- og færgedirektør Keld Møller.

- Det har været lidt svært for os umiddelbart at læse ud af klagen, hvad det er, der klages over. Men den handler generelt om, at udbuddet af kørslen ikke har været lovligt. Derfor har vi nu bedt en advokat om at kigge det hele igennem, for at sikre, at alt er, som det bør være, forklarer Keld Møller.

Ifølge Fyns Amts Avis' oplysninger er det hyrevognmand Paul Erik Düring, der har indsendt klagen, som kommunen altså har sendt videre til en advokat for at få behandlet. Det har endnu ikke været muligt for avisen at få fat i kontakt med Paul Erik Düring for at høre, hvad klagen går nærmere ud på, men i spørgetiden under kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften tog Paul Erik Düring ordet.

- Jeg vil bare spørge kommunalbestyrelsen, om de finder det rimeligt, at Ærø Kommune accepterer, at der køres såkaldt variabel flexkørsel med samme vogn, som Ærø Kommune betaler for at have til rådighed for taxakørsel. Det er det, der foregår i øjeblikket, lød det fra Paul Erik Düring. - Vi er overbevist om, at det er korrekt, det der foregår. Men for at være 110 procent sikker har vi bedt en jurist, der kan svare på det, sådan så vi er 110 procent sikker på, at det, vi gør, er rigtigt. Så det bliver undersøgt, og du får selvfølgelig et svar, når vi har svaret, svarede borgmester Ole Wej Petersen (S). Det svar var Paul Erik Düring ikke umiddelbart tilfreds med: - Det var ikke det, jeg spurgte om. Det var det principielle. Det var ikke det juridiske, det ved jeg godt, der er andre, der tager sig af. Men om man finder det rimeligt, at det er det, der sker. - Kommunalbestyrelsen her har jo godkendt en kontrakt. Vi mener, det rummes inden for den kontrakt, lød det fra borgmesteren.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Begejstring i Folketinget for ærøsk færgeidé: - En rigtig god idé, at de her færger bliver lagt om til strøm

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Folkemødet har gjort i nælderne

Det er en skam og et tab for årets folkemøde på Bornholm, at coasteren Samka ikke lægger til i Allinge i begyndelsen juni. Ombord skulle repræsentanter fra Ærø, Samsø, Læsø og interesseorganisationen Balance Danmark have befundet sig, men en plads på ydermolen resulterede i denne uge i en boykot af mødet. Insinuationer om, at det er økonomi, der har presset Samka ud af inderhavnen er naturligvis ikke klædelige, så længe der ikke er dækning for påstanden. Det ændrer dog ikke på, at netop besøget fra de tre øer samt Balance Danmark er et væsentligt bidrag til Folkemødet. Det er også den vurdering, der kommer fra både Bertel Haarder, der stod fadder til Folkemødet, og Bornholms Tidendes chefredaktør Øjvind Hesselager. Formålet med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det sker blandt andet i dialogen mellem kommunerne, regionerne, folketingspolitikerne og borgerne. Fordi de tre øer og Balance Danmark står med en oplevelse af at være blevet skubbet ud i periferien, bliver de trukket ud af den ligning. Og hvem skal repræsentere deres synspunkter og tale deres sag, skabe debatter set fra netop deres perspektiv på Folkemødet? Det kommer til at mangle, når Folkemødet åbner i uge 24. Og det er her Folkemødet svigter sit eget formål. Nu bliver Folkemødet formentlig også i år et tilløbsstykke. Priserne for overnatninger med meget mere stiger med raketfart, og omsætningen buldrer afsted i en uges tid, og der er liv og glade dage med masser af debatter og underholdning. Og afbuddet fra Samka hverken kan eller skal lægge en dæmper på Folkemødet. Vi kan ærgre os over det, og så er den måske ikke så meget længere. Men afbuddet kan være en påmindelse om, hvad essensen i Folkemødet er. Er det den rette beslutning at skubbe Samka ud af inderhavnen, eller mister man derved en vigtig brik i dialogen om demokratiet og den måde, vi har valgt at skrue vores samfund sammen på. Samka og besætningen på coasteren bidrager i hvert fald med noget til festen for demokratiet, som andre ikke har med. Det gør de, i kraft hvem de er, og hvor de kommer fra. Og det er en styrkelse af demokratiet, når Balance Danmark, Ærø, Samsø og Læsø er en del af Folkemødet. Sådan bliver det ikke i år, men lad os håbe, at dialogen ikke er lukket, så Samka en anden gang vil lægge kurs mod Bornholm.

Annonce