Annonce
Ærø

Tvist mellem værft og kommune tæt på en afslutning: - Der vil forhåbentlig være en afklaring senere i dag eller i morgen

Ole Wej Petersen (S) forventer, at der kommer en aftale mellem Søby Værft og Ærø Kommune i løbet af onsdag eller torsdag. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Borgmester Ole Wej Petersen (S) fortæller, at Søby Værft og Ærø Kommune nærmer sig en afslutning på den tvist, som parterne har holdt hemmeligt for offentligheden i flere uger.

Ærø: En pengesag mellem Søby Værft og Ærø Kommune ser ud til at nærme sig en afslutning.

I sidste uge har kommunalbestyrelsen afholdt to lukkede møder om el-færgen, og selvom rygterne har svirret om, at tvisten handler om at Søby Værft har krævet et større millionbeløb af kommunen på grund af ekstraudgifter til el-færgen, så har hverken kommunen eller værftet villet be- eller afkræfte rygterne.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) forventer, at der kommer en afklaring på sagen i løbet af onsdag eller torsdag, og så skal offentligheden nok få at vide, hvad sagen handler om, siger han.

- Så snart der er landet en aftale, skal vi nok melde ud, hvad det her handler om, siger han.

Han mener ikke, at det bliver nødvendigt at indkalde til et tredje ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde for at lande en aftale.

- Jeg kan jo ikke vide det, men jeg regner ikke med det. Ved sidste møde traf vi en beslutning, som vi nu er i gang med at effektuere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Bagsiden af massiv tilflytning: Kommuner kan bygge sig ihjel

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Annonce