Annonce
Langeland

Turister strømmer til

I forbindelse med Langelandsfestivalen er der musik flere steder i byen. Her fra Torvet, hvor også mange turister var mødt op. Foto: Karl Edvard Hansen
I denne uge er det ikke mindst gæster til Langelandsfestivalen, der indtager Rudkøbing, men også turister i al almindelighed er med til at rykke ved byens besøgstal.

RUDKØBING: På Turist- og Erhvervskontoret i Rudkøbing går medarbejderne i denne tid ikke med hænderne i lommen, for der rækkes brochurer og andet materiale om Langeland over disken som aldrig før.

- Vi havde i mandags, selvom regnen silede ned, 300 gæster hos os, og det var altså turister og ikke festivalgæster, pointerer turistmedarbejder Heidi Karlsen fra kontoret på Torvet.

Sammen med turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsøe kan hun nemlig fortælle, at de på kontoret hver eneste dag tæller gæsterne, og især er der mange sommerhusgæster og cykelturister, der benytter sig af kontorets service, som også strækker sig videre end til færdiggjorte materialer.

- Vi prøver i vid udstrækning at pejle os ind på folk og spørge ind til, hvad de interesserer sig for, på den måde kan vi guide dem de rigtige steder hen, siger de to medarbejdere.

- Jeg havde på et tidspunkt en ung fyr på 16 år her, som overraskede mig ved at fortælle, at han var interesseret i historie - og så måtte jeg selvfølgelig nævne Langelandsfortet, fortæller Heidi Karlsen.

Annonce

Over en halv million overnatninger

På Turist- og Erhvervskontoret kan man blandt andet blandt finde et detaljeret cykelkort, som er populært blandt cyklende turister, som beskriver seks cykelruter på øen, og samtidig får man nogle historier med input til steder, der kan besøges.

- Selv om mange mennesker gør brug af digitaliseringen og selv søger udflugtsmål, så er et fysisk kort noget, man kan være fælles med familien om og sidde og hygge sig med, når man planlægger en tur, og det erfarer vi også blandt vores gæster, siger Anne Mette Wandsøe.

Gæsterne inkluderer selvfølgelig både ejere og lejere af sommerhuse på øen, sejlere og endags- og weekendturister - og Langeland har mange besøg i løbet af et år.

- Det kan dokumenteres, at Langeland i 2018 havde over en halv million overnatninger til ikke fastboende gæster, det er det tredjehøjeste tal på Fyn og kun overgået af Middelfart og Odense, som har mange hoteller, siger Anne Mette Wandsøe.

De to turistmedarbejdere er enige om, at Langeland har meget at byde på, og Heidi Karlsen, som med egne ord er langelænder med stort L og har arbejdet på Turist- og Erhvervskontoret i over 20 år, siger:

- Man kan slet ikke arbejde her uden at elske Langeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brandårsag ukendt: Ild i madras

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];