Annonce
Ærø

Turist- og erhvervschef vil ikke stille op til interview om kritisk nyhedsbrev

Chris Hammeken, direktør i Ærø Turist og Erhverv. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Chris Hammeken ønsker kun at give skriftlig svar på spørgsmål til sin hårde kritik mod avisen.

Ærø: I fredagens nyhedsbrev fra Ærø Turist- og Erhvervsforening retter turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken en lang og hård kritik mod Fyns Amts Avis' artikler om to tidligere medarbejderes klager over arbejdsmiljøet på og ledelsen af Marstal Søfartsmuseum.

Avisen kontaktede mandag formiddag Chris Hammeken for at lave et interview om, hvorfor han valgte at bruge ugebrevet på at kritisere avisens journalistik.

Avisen aftalte med turist- og erhvervsdirektøren, at vi kunne interviewe ham telefonisk mandag eftermiddag. Han bad om, at vi sendte ham en mail med nogle af de spørgsmål, som vi i første omgang gerne ville have svar på, så han kunne forberede sig på interviewet. Det gjorde vi.

Efterfølgende sendte turist- og erhvervsdirektøren skriftlige svar på spørgsmålene og understregede i en mail og efterfølgende telefonsamtale, at han kun havde lyst til at svare på avisens spørgsmål og eventuelt opfølgende spørgsmål med skriftlige svar. Vi mener ikke, at han har svaret fyldestgørende på vores spørgsmål, og ville gerne have haft mulighed for at stille opfølgende spørgsmål mundtligt. Da det ikke var muligt, vælger vi ikke at bringe svarene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Folkemødet har gjort i nælderne

Det er en skam og et tab for årets folkemøde på Bornholm, at coasteren Samka ikke lægger til i Allinge i begyndelsen juni. Ombord skulle repræsentanter fra Ærø, Samsø, Læsø og interesseorganisationen Balance Danmark have befundet sig, men en plads på ydermolen resulterede i denne uge i en boykot af mødet. Insinuationer om, at det er økonomi, der har presset Samka ud af inderhavnen er naturligvis ikke klædelige, så længe der ikke er dækning for påstanden. Det ændrer dog ikke på, at netop besøget fra de tre øer samt Balance Danmark er et væsentligt bidrag til Folkemødet. Det er også den vurdering, der kommer fra både Bertel Haarder, der stod fadder til Folkemødet, og Bornholms Tidendes chefredaktør Øjvind Hesselager. Formålet med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det sker blandt andet i dialogen mellem kommunerne, regionerne, folketingspolitikerne og borgerne. Fordi de tre øer og Balance Danmark står med en oplevelse af at være blevet skubbet ud i periferien, bliver de trukket ud af den ligning. Og hvem skal repræsentere deres synspunkter og tale deres sag, skabe debatter set fra netop deres perspektiv på Folkemødet? Det kommer til at mangle, når Folkemødet åbner i uge 24. Og det er her Folkemødet svigter sit eget formål. Nu bliver Folkemødet formentlig også i år et tilløbsstykke. Priserne for overnatninger med meget mere stiger med raketfart, og omsætningen buldrer afsted i en uges tid, og der er liv og glade dage med masser af debatter og underholdning. Og afbuddet fra Samka hverken kan eller skal lægge en dæmper på Folkemødet. Vi kan ærgre os over det, og så er den måske ikke så meget længere. Men afbuddet kan være en påmindelse om, hvad essensen i Folkemødet er. Er det den rette beslutning at skubbe Samka ud af inderhavnen, eller mister man derved en vigtig brik i dialogen om demokratiet og den måde, vi har valgt at skrue vores samfund sammen på. Samka og besætningen på coasteren bidrager i hvert fald med noget til festen for demokratiet, som andre ikke har med. Det gør de, i kraft hvem de er, og hvor de kommer fra. Og det er en styrkelse af demokratiet, når Balance Danmark, Ærø, Samsø og Læsø er en del af Folkemødet. Sådan bliver det ikke i år, men lad os håbe, at dialogen ikke er lukket, så Samka en anden gang vil lægge kurs mod Bornholm.

Annonce