Annonce
Faaborg-Midtfyn

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Foto: Local Eyes
19-årig kvinde erkendte i grundlovsforhør at have påsat en brand under dramatiske omstændigheder i Plantorama i Odense. Hun erkender også en påsat brand på Midtfyn.

Odense: Fredag eftermiddag blev en 19-årig kvinde fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Odense.

Torsdag aften blev hun anholdt i færd med at brænde et toilet af, som hun havde låst sig inde på. Episoden udspillede sig hos Plantorama i Odense .

Det var ikke det eneste forhold, som den 19-årige var sigtet for.  Hun er også blevet taget i at påsætte tre mindre brande på en kostskole i Faaborg-Midtfyn Kommune tidligere i år.

Den 19-årige kvinde erkendte sig under grundlovsforhør skyldig i sigtelserne.

Annonce

Brand i havecenter

Kvinden forklarede, at hun torsdag havde besøgt Plantorama. Hun havde låst sig inde på toilettet, da hun blev bange, forklarede hun.

Da den 19-årige kom ud fra toilettet, var dørene til butikken låst. Hun forklarede, at hun blev vred og satte ild til noget papir samt nogle planter af plastik.

Branden kom dog ud af kontrol for hende, så hun ikke kunne slukke den. Derfor låste hun sig inde på toilettet igen, lød den sigtedes forklaring i retten.

Branden udløste en automatisk brandalarm, og brandvæsenet fik hurtigt kontrol over branden.

Efter branden var slukket, satte den 19-årige ild til en pusle-hynde på toilettet, hvor hun havde barrikaderet sig. Det gjorde kvinden ifølge eget udsagn, da hun ville brænde sig inde, for ikke at blive taget af politiet.

Politiet brød døren ind, og den 19-årige blev anholdt til trods for, at hun truede med at sætte ild til betjentene.

I retten forklarede kvinden, at hun ikke havde taget sin adfærdsregulerende medicin i 14 dage.

Annonce

Tre gange på en aften

Da  kvinden påsatte brande på en kostskole i Faaborg-Midtfyn Kommune - den 8. januar i år - havde hun startet mindre brande med papir og stof, som hun satte ild til med en lighter.

I retten forklarede hun, at hun påsatte brandene, da hun havde det skidt, og ikke kunne lide kostskolen, som hun ellers selv havde ønsket at gå på.

Desuden havde hun haft hallucinationer.

Baseret på den 19-åriges forklaringer og erkendelser af at have påsat brandende, besluttede dommeren, at kvinden skal varetægtsfængsles i 20 dage i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Desuden skal der foretages en mentalundersøgelse af den 19-årige kvinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Gudstjenester

Fyn

Politidirektør vil have stoppet uro: Visitationszone er for uskyldige borgeres skyld

Annonce