Annonce
Debat

Tror socialdemokraterne virkelig, at det er forebyggende at rive flere billige boliger ned?

Læserbrev: Allerede før ghettopakkens bulldozere har nået at jævne massevis af almene boliger i Vollsmose med jorden og tvinge tusindvis af familier fra hus og hjem, er socialdemokraterne klar med et nyt bagholdsangreb mod beboerne og den almene boligsektor. Det socialdemokratiske angreb er forklædt med flotte slogans om forebyggelse og forbedringer, men det trækker blot endnu flere almene boligområder ind i den onde cirkel af nedrevne billige boliger og indskrænkede beboerrettigheder.


De kalder det forebyggelse, men der er ikke meget forebyggelse i at køre endnu en bulldozer gennem flere billige boligområder.


I Odense vil socialdemokraternes nye angreb ramme Højemarksvej-kvarteret, Ejersløkke og Korsløkkepakken øst. Hvis et område skal rammes, skal det leve op til en række kriterier, herunder at andelen af beboere fra ikke-vestlige lande overstiger 30 procent.

Deres angreb er endnu engang designet til at ramme og diskriminere minoritetsetniske danskere. Det vil også betyde dårligere adgang til billige almene boliger for alle de danskere, der er ufaglærte, står uden for arbejdsmarkedet eller har få penge på lommen.

De kalder det forebyggelse, men der er ikke meget forebyggelse i at køre endnu en bulldozer gennem flere billige boligområder. I Enhedslisten håber vi, at de andre partier i Odense Byråd vil være med til at modarbejde regeringens angreb. Og i stedet samarbejde med os om at skabe bedre muligheder for, at alle odenseanere kan få et arbejde, en god uddannelse og gode fremtidsudsigter. Det kræver en stor indsats mod diskrimination på arbejdsmarkedet og massive investeringer i velfærd og stærke lokalsamfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce