Annonce
Indland

Troen er tilbage: Vi skal bare vinde over de russere

Danmark brænder stor chance i slutningen af anden halvleg. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Trods nederlag på 1-2 mod Belgien lyder der kæmpe respekt for det danske landshold fra de rød-hvide gæster, som så kampen på sportsbaren Kick Off i Odense. Holdet kæmpede for Christian Eriksen, mente flere.

Odense: Fra chokstemning i lørdags til fornyet optimisme og tro på, at Danmarks rolle ved EM ikke er udspillet.

På sportspubben Kick Off i det indre Odense blev gæsterne lørdag ramt af chok og vantro på grund af Christian Eriksens hjertestop midt under kampen. Torsdag var mange af de samme gæster tilbage og så Danmark tabe 1-2 til Belgien. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Da Yussuf Poulsen i torsdag aftens EM-gruppekamps blot andet minut bragte Danmark i front mod verdensranglistens nummer et fra Belgien, var forløsningen til at mærke blandt de feststemte gæster på sportspubben Kick Off i Odense.

Christian Eriksen og traumet fra den første kamp, hvor Eriksen pludselig blev ramt af et hjertestop og måtte behandles på banen midt i kampen, var på ingen måde glemt.

Annonce
Gode tanker om snarlig bedring blev i kampens 10. minut sendt i retning af Christian Eriksen, hvor spillet stoppede og alle klappede i et minut. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Men med målet og den generelt heftige danske start på kampen, stod det klart, at Danmark er tilbage og klar til igen at stemple ind i EM-turneringen.

Humøret var højt ved bordet, hvor bl.a. Kristian Green (i landsholdtrøje) og Martin Seide havde slået sig ned. Foto. Birgitte Carol Heiberg

- Vi skal have seks shots. Han betaler, lød det resolut fra et af bordende, hvor tre muntre odenseanere med fortid i henholdsvis Haderslev, Haderslev og Lolland havde slået sig ned.

Føringen holdt til pausen, og så steg optimismen en ekstra tand.

En hurtig 1-0 scoring mod et af verdens bedste landshold, Belgien, bragte stemningen på kogepunktet i første halvleg. Foto. Birgitte Carol Heiberg

- Det er ligesom EM i 1992, lød det fra Lykke Boiskouv fra Odense med henvisning til den hidtil eneste gang, Danmark har vundet Europamesterskabet.

- De spiller for ham, tilføjede hun med reference til Christian Eriksen.

Nu handler det om russerne

Føringen holdt som bekendt ikke hele vejen, men det gjorde optimismen blandt de røde-hvide fans på pubben i det centrale Odense. I hvert fald delvis.

Indehaveren af Kick Off, Flemming Berg, havde sikret sig billet til kampen i Parken i København, hvorfor det var Malou Rasmussen, der bestyrede baren. Og hun delte gratis shots ud til alle, da Danmark bragte sig foran 1-0 i kampen andet minut. Foto. Birgitte Carol Heiberg

For håbet om en plads i næste runde lever stadig, hvis Danmark vinder den sidste kamp. Og det er der al mulig grund til at tro på ud fra det spil, som landsholdet viste mod belgierne, lød bedømmelsen fra flere af gæsterne ved bordene.

Også fra Kristian Green, en af de herrer ved bordet, hvor sportspubbens shots i forskellige farver blev afprøvet med stor ihærdighed.

- De (Danmark, red.) spillede fantastisk mod et hold (Belgien, red.), som en af favoritterne til at vinde det hele. Kæmpe respekt for holdet og ikke mindst for landstræner Kasper Hjulmand, lød det fra ham efter kampen.

Lykke Boiskouv, Odense, er stor landsholdsfan, og hun er efter Belgien-kampen optimist inden den sidste gruppekamp mod Rusland. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Lykke Boiskouv kunne trods nederlaget til Danmark stadig se parallellerne til triumfen i EM 1992. Også dengang skulle Danmark nemlig levere et godt resultat i sidste kamp for at kunne gå videre.

- Vi skal bare vinde over de russere, fastslår hun.

Om, hun får ret i det, vil vise sig på mandag, når Danmark spiller sidste gruppekamp mod Rusland.

Der fløjtes op klokken 21, og kampen spilles igen i København. Kun med en sejr har Danmark stadig muligheden for at gå videre, men deltagelse i turneringens næste runde vil dog stadig også afhænge af andre resultater, og især af resultatet af den anden gruppekamp mellem Belgien og Finland.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter branden: Hovedbygning på Bjørnemose Gods bliver genopført for 30 millioner kroner - og ejernes humør er i top

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Hospice-leder går på pension: - Man skal turde at tale om døden

Debat For abonnenter

Ærø har brug for de unge fra eksilet

Søsiden

Erna er født grøn, men navnet fik hun først i pensionsalderen

Ærø For abonnenter

20 timer i røg og damp: Michael måtte bore sig vej ind i boksen, da håndtaget faldt af

Langeland For abonnenter

- På et tidspunkt kommer franskmændene og køber jord i Danmark: Langelandsk vin lever i bedste velgående Tranekær

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Indland

Gravide og ammende kan nu vaccineres imod corona

Svendborg

Farvel og tak, 5700 Summer: Stor billedserie fra de sidste koncerter

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Sport

OB fik vist sin grænse: Der var den kølige klasse til forskel

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Værtshus havde plus i første regnskab, mens bagerbutikken satte penge til

Faaborg-Midtfyn

Ét læserønske er borgmesteren åben for: - Det er ikke første gang, jeg hører om det

Annonce