Annonce
Faaborg-Midtfyn

Trods pæn fremgang i erhvervsundersøgelse: Erhvervsråd har ambition om top 25

Erhvervsrygsækken, hvor skoleklasser besøger virksomheder, er et af de tiltag, som er med til at sende Faaborg-Midtfyn op på listen, når det gælder erhvervsklimaet i kommunerne. Johnny Poulsen og Ryslinge Tagdækning er også med i det projekt. Arkivfoto: René Johansen
Faaborg-Midtfyn lander på en 57. plads i ny undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Erhvervsråd har ambition om meget mere.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Det går den rigtige vej med at få skabt bedre forhold for virksomhederne i kommunen. For der er pæn fremgang for Faaborg-Midtfyn Kommune på Dansk Byggeris årlige liste over erhvervsklimaet i landets kommuner.

19 pladser lyder fremgangen på, så Faaborg-Midtfyn nu rangerer som nummer 57 blandt de 98 kommuner. Fremgangen glæder formanden for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, Johnny Poulsen fra Ryslinge Tagdækning.

Men ambitionerne rækker dog længere end til en blød midterplacering.

- Der er altid plads til begejstring, når det går fremad, og jeg synes, at det er et pænt skridt i den rigtige retning. Men vi har en ambition i erhvervsrådet om, at vi skal ligge i top 25 inden for de næste tre år, siger Johnny Poulsen.

- Jeg er også sikker på, at vi springer op af listen igen, for vi har sat gang i ting, der ikke har haft en effekt endnu på grund af covid-19, forklarer formanden.

Annonce

Rykker sammen

Han peger blandt andet på samarbejdet med jobcentret i form af "Code of care" og den kommunale byggesagsbehandling som vigtige faktorer i det spil.


Generelt er vi rykket tættere sammen i bussen, og der er en meget konstruktiv og positiv måde at tilgå tingene på. Der bliver lyttet både den ene og den anden vej til, hvad der kan rykke noget.

Johnny Poulsen, formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd


- Vi har allerede tryk på byggesagsbehandlingen. Det er blevet bedre, men der er plads til forbedringer, og så skal kommunen have ros for at have oppet sig på kommunikationsdelen. Men her er der også plads til forbedringer, for vores største udfordring er at få kommunikeret de gode ting ud, så alle virksomheder er bekendt med, at det faktisk sker i vores kommune, siger Johnny Poulsen.

Netop når det gælder dialogen mellem kommunen og virksomhederne, er der sket en markant forbedring. Kommunen er gået fra en 86. plads i 2019 til nummer 32.

Erhvervsklimaet i Faaborg-Midtfyn

  • I Dansk Industris seneste undersøgelse af erhvervsklimaet lander Faaborg-Midtfyn på en samlet 57. plads.
  • Det er den næstbedste placering siden 2010. I 2016 blev kommunen placeret som nummer 39.
  • I Faaborg-Midtfyn har 71 virksomheder svaret på undersøgelsen. De er inden for DI’s brancher, b.la. produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og services.
  • Besvarelserne repræsenterer 1.522 arbejdspladser.
  • Kommunerne er vurderet i ni kategorier, blandt andet kommunal sagsbehandlingstid, infrastruktur/transport, arbejdskraft og skatter/gebyrer/afgifter.   
  • Bedste placering (32) til Faaborg-Midtfyn er i information og dialog med kommunen, mens den laveste er kommunens image (67).

- Generelt er vi rykket tættere sammen i bussen, og der er en meget konstruktiv og positiv måde at tilgå tingene på. Der bliver lyttet både den ene og den anden vej til, hvad der kan rykke noget, mener Johnny Poulsen.

- Så er kommunens erhvervskonsulent også kommet med ombord. Det gør, at der er en stærkere binding mellem kommunen og virksomhederne.

Annonce

Mere venter

Borgmester Hans Stavnsager (S) hæfter sig ved, at fremgangen kommer efter en målrettet indsats.

- Jeg er rigtig glad for vores fremgang på listen, men jeg er særligt begejstret for, at fremgangen så tydeligt er et direkte resultat af vores målrettede indsatser. Det viser, at vores arbejde bærer frugt, og at vi er på rette vej i arbejdet med at gøre Faaborg-Midtfyn til et fantastisk sted at drive virksomhed, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Hans Stavnsager er ganske begejstret for den fremgang, kommunen har fået i den seneste undersøgelse fra Dansk Industri. Arkivfoto: Michael Bager

- Vi har med succes haft et stort fokus på at forkorte sagsbehandlingstiderne, jobcentret har det som altoverskyggende mål at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne og med erhvervsrygsækken knytter vi skole og virksomheder tættere sammen. Ligesom vi med vores nye erhvervsstrategi har opprioriteret dialogen og kommunikationen med virksomhederne, lyder det fra borgmesteren i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen vil der i 2021 blandt andet være fokus på indkøbspolitik, erhvervsgrunde, kollektiv trafik og fortsat forbedring af byggesagsbehandlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Ærø

Ny dagligvarebutik bekymrer købmænd på øen: Jeg forudser 12 fyringer

Annonce