Annonce
Faaborg-Midtfyn

Trods mindre tilskud: Koordinator beholder job

Signe Pardorf Nielsen job er ikke i fare, selv om kommunen skruer ned for tilskuddet. Foto: Palle Søby
Kommunen opsiger bymæglerordning og vil lave nye aftaler med handelslivet. Vores Faaborg & Egn overvejer aflysning af generalforsamling
Annonce

Faaborg: Kommunen skruer ned for støtten til de to store handelsbyer Faaborg og Ringe næste år, men jobbet Signe Parforf Nielsen Nielsen bestrider som bylivskoordinator for Vores Faaborg & Egn er ikke i fare.

Det fastslår formand for paraplyorganisationen, hotelejer Chartlotte Stiller.


Signe Parforf Nielsen har hjulpet os ind på en god kurs, så vi ønsker at fortsætte samarbejdet med hende. Så må vi finde pengene et andet sted, Stine bliver i sit job.

Charlotte Stiller, formand for Vores Faaborg & Egn


Kommunen valgte for fire år siden at støtte de koordinerende funktioner i det to handelsbyer ved at afsætte midler til såkaldte bygmæglere, der blandt andet skulle hjælpe med at få gang i tomme butikslokaler.

Annonce

Faaborg og Ringe delte pulje

I praksis blev pengene fordelt i to lige store puljer, som Faaborg og Ringes handelsforeninger så skulle bruge af aflønning af koordinatorer.

- Planen var, at de skulle blive selvkørende efter to år, men det viste sig, at der var brug for mere tid, før handelslivet selv kunne bære økonomien, så vi forlængede med yderligere to år, forklarer borgmester Hans Stavnsager (S).

Nu skal samarbejdsaftalen mellem kommunen og handelslivet så fornyes, har politikerne i deres budgetforlig besluttet. Kommunen skruer støtten ned fra 700.000 til 400.000 kr. om året.

- Og så må vi se hvilke strategier, de to handelsbyer ønsker at forfølge. Det er vi åbne overfor at høre nærmere om. Vi er fortsat meget interesserede i samarbejde gennem partnerskabsaftaler. Hvad de konkret skal udmønte sig i, må nærmere drøftelser vise. Jeg ved ikke, om handelslivet ønsker at fortsætte med bymæglerne, siger borgmesteren.

Annonce

Generalforsamling i fare

Det er Vores Faaborg & Egn:

- Signe Pardorf Nielsen har hjulpet os ind på en god kurs, så vi ønsker at fortsætte samarbejdet med hende. Så må vi finde pengene et andet sted, Stine bliver i sit job, siger Charlotte Stiller.

Vores Faaborg & Egn har fundet gode kontingentbetaler i større virksomheder, og under coronaen har der været skruet ned for aktiviteterne, og dermed også for omkostningerne.

- Men jo, vi er da lidt nervøse ved at sende girokortene til kontingentindbetalingerne ud, for vi er godt klar over, at vi har medlemmer, der er blevet hårdt presset på økonomien under coronaen, konstaterer formanden.

Vores Faaborg & Egn har indkaldt til generalforsamling i den kommende uge, men meget tyder på, at den må udskydes efter seneste udmelding fra Mette Frederiksen om at holde igen med forsamlinger. Charlotte Stiller forventer, at bestyrelsen må sende besked om udskydelse eller aflysning af generalforsamlingen ud til medlemmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce