Annonce
forside

Trods enorme underskud og direktør-exit: IT-virksomhed regner med kæmpesucces

- Vi bliver monsterstor i de kommende tre-fem år, siger Heine Krog Iversen, stifter og direktør i it-virksomheden Timextender. Indtil videre har virksomheden kun præsteret fede, røde tal. Arkivfoto.
  • Enorme underskud hober sig op, direktørens forældre skyder store summer ind år efter år, og den nye direktør holdt kun få måneder.
  • Alligevel er stifteren af softwarevirksomheden Timextender mere end optimist.
  • - De næste år bliver monsterstore, siger han.

Tallene ser forfærdelig ud, men alligevel er softwarevirksomheden Timextender en stor succes - i hvert fald ifølge dens ejer.

- Jeg tror på, at vi bliver en af de største softwaresucceser i Danmark nogensinde, siger stifter og direktør Heine Krog Iversen, der ejer koncernen sammen med sin mor og far, som har investeret deres gevinst fra salget af Scan i Vissenbjerg og Universal Robots i Odense.

Familien og pengene kommer fra Fyn, men Timextenders hovedsæde ligger i Aarhus. Virksomheden laver programmer, der kan skabe orden på store mængder af data.

Det er ikke lige til at se succesen i regnskabet, der netop er offentliggjort: Underskuddet i det seneste regnskabsår blev på 64 millioner kroner før skat, egenkapitalen er på minus 43 millioner kroner, familien har måttet skyde ekstra 85 millioner kroner ind, og sidste års direktør holdt mindre end fire måneder.

Og der kommer tidligst overskud i 2019/20 - et år senere end lovet ved forrige regnskab.

Annonce

Timextender A/S

Hjemsted: AarhusCVR-nr.: 29 21 67 11 Bestyrelse: Clas Nylandsted Andersen (formand), Henning Krog-Iversen, Anne Sondrup Iversen

Direktion: Heine Baden Krog Iversen (administrerende) og Thomas Gylling Loft (økonomi)

Ejere: Birgit og Henning Krog-Iversen (lidt over 60 procent), Heine Baden Krog Iversen (lidt under 40 procent).

Regnskabstal 2017/18 (forrige år i parentes):

Bruttogevinst: -21 millioner kroner (-16)

Resultat af drift: -63 millioner kroner (-49)

Resultat før skat: -64 millioner kroner (-53)

Resultat efter skat: -63 millioner kroner (-62)

Egenkapital: -43 millioner kroner (+19)

Antal ansatte: 66 (65)

85 nye millioner skudt ind

Det store underskud kommer efter et næsten lige så slemt resultat året før. De blodrøde dræn i kassen har gjort det nødvendigt med flere penge, og de er igen kommet fra stifterens forældre, Henning og Birgit Krog-Iversen, Odense, der efter regnskabsårets udløb har lånt firmaet yderligere 45 millioner kroner samt kautioneret 40 millioner kroner for et lån i banken.

De nye lån og garantier kommer oven i 119 millioner kroner, som forældrene i forvejen har tilført i form af aktiekøb og lån. Familien ejede i mange år brændeovnsfabrikken Scan i Vissenbjerg, som den solgte.Den tjente også en stor formue på at være medejer af Odense-virksomheden Universal Robots, som også blev solgt.

Men i stedet for at kigge på regnskabet, ser virksomhedens ledelse på helt andre, interne, tal. Og de viser, at både kunder og forhandlere strømmer til firmaets produkt Discovery Hub - ikke mindst på det vigtige amerikanske marked. Ifølge Heine Krog Iversen var væksten i det seneste regnskabsår på 193 procent, når man kigger på det vigtigste interne nøgletal.

Hvad laver Timextender?

Timextender har brugt mange år på at udvikle produktet Discovery Hub, der bliver installeret på en server eller på et datacenter i den såkaldte sky.Ifølge virksomheden løser softwaren et problem, som mange virksomheder og organisationer har. Ofte har virksomheden en mængde data, der kan være fordelt i forskellige it-systemer, som er lavet forskellige virksomheder. Derfor kan det være svært at få et overblik over informationerne og få dem sammensat på den rigtige måde. Normalt kræver det en stor indsats fra en dyr konsulent at få et bestemt overblik. Og når tingene ændrer sig, skal man have det hele lavet om.

Discovery Hub automatiserer en stor del af processen, ifølge virksomheden er tidsforbruget til en installation blot en tiendedel af den traditionelle fremgangsmåde.

Trecifrede vækstrater

Siden man lagde strategien om i 2015, har der ifølge direktøren været trecifrede vækstrater, som hele tiden accelererer.

Der er kommet store prestigefulde kunder i de meget vigtige finans- og sundhedsbrancher i USA, og Timextender er blevet en meget nær, global partner til Microsoft med tæt og jævnlig adgang til både udvikling og salg i gigantens hovedkvarter.

I alt har koncernen nu 75 ansatte, heraf i 66 i Danmark.

- Vi bliver monsterstor i de kommende tre-fem år, siger Heine Krog Iversen.

Regnskabsmæssigt går tingene dårligere end tidligere forudsagt, fordi Timextender er begyndt at sælge sit software som et abonnement i stedet for som en engangshandel - en almindelig udvikling i branchen. Det betyder, at nogle af indtægterne regnskabsmæssigt først kan indregnes år for år, og derfor mangler i det aktuelle regnskab.

Men hvorfor koster det så kæmpestore beløb?

- Vi er i gang med at opbygge et netværk af forhandlere. Det svarer til, at andre virksomheder bygger en fabrik. Men vores byggeudgifter er lønninger, og de står som en udgift i regnskabet hvert år, også selv om fabrikken ikke er i fuld drift, forklarer Heine Krog Iversen.

Ifølge ham tager det omkring 18 måneder fra den første kontakt til en ny forhandler, og indtil der kommer en jævn strøm af ordrer fra samme forhandler. I den periode skal Timextender bruge arbejdstimer på at bygge forhandleren op. Det er det, der koster en stor del af de 40-50 millioner kroner i lønninger.

Familien Krog Iversen er vant - og god - til at sælge virksomheder, men står det til Heine Krog Iversen, vil det ikke ske lige med det første her:

- Jeg tror på, at vi bliver en af de største softwaresucceser i Danmark nogensinde inden for en overskuelig periode, den udvikling vil jeg gerne selv stå i spidsen for, siger han.

Og det mener han bogstaveligt, for i marts satte han sig igen i direktørstolen efter en pause på fire måneder, hvor tømmerne var lagt i hånden på den erfarne it-mand Jørgen Kaufmann.

- Jeg har struktureret tingene omkring mig på en anden måde, så jeg selv kan stå for ledelsen igen, siger Heine Krog Iversen, der i øvrigt ikke vil kommentere forholdet til den kortvarige direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Læserbrev

Debat: Konsensus og god karma i byrådet

Læserbrev: Byrådsmødet i tirsdags varede 38 minutter. Tro mig, jeg tog tid. Der var store vigtigt beslutninger på dagsordenen. Varmepumpe, klimasikring, Simac, solcelleanlæg, landsstævne og Bagergade. Alt blev i fællesskab nikket igennem, og bortset fra Enhedslistens politik-strategiske kommentarer, så udeblev diskussionerne, og alle stemplede ind på de, for os alle, så vigtige beslutninger. Tak for det, og tak til borgmesteren for forarbejdet og for at skabe en fornemmelse af fælles ejerskab. Det glæder mig, at der er ro på, og det må ligeledes glæde borgerne og erhvervslivet, at der konstant søges konsensus og fælles fodslaw om byens udfordringer. Erhvervslivet fortæller, at de godt kan lide, at der er politisk ro på - og det er der jo. Nu ser jeg frem til årets DI-erhvervsundersøgelse og håber, at firmaerne også honorerer indsatsen, hvis de fornemmer fremgang på det felt. Det var kun udenfor rådhussalens ruder, at regnen bankede på, og diskussionerne udeblev formentlig også fordi, at der ikke var hotte emner som for eksempel ”tagsten” på agendaen. Ifølge avisens udsendte, så var breaking news, at den kære Susanne Gustenhoff (EL) kom til at afsløre, at der formentlig kommer gratis bustransport til Landsstævnet. Ja, ja, sådan sætter vi jo vores prioriteter hver især. Min var, at der var god karma og konsensus på en kort byrådsmøde omkring så vigtige beslutninger.

Annonce