Annonce
Svendborg

Trods coronarestriktioner: Glade og overraskede prisvindere fik anerkendelse for deres store engagement

Prisoverrækkelsen fandt sted i byrådssalen lørdag formiddag; dog med en del coronarestriktioner, idet man som bekendt ikke må forsamles alt for mange. Af samme grund havde man sat en storskærm op uden for byrådssalen, så de nomineredes gæster kunne følge med i overrækkelsen. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Lørdag formiddag hyldede Svendborg Kommune en række borgere, der har engageret sig særligt meget i kultur, idræt eller spejder i Svendborg. Overrækkelsen fandt sted i byrådssalen med en række særlige coronarestriktioner.
Annonce

Svendborg: Lørdag formiddag var den røde løber rullet ud foran rådhuset. Det var nemlig blevet tid til, at i alt 24 nominerede skulle troppe op og den endelige vinder i otte kategorier skulle findes.

Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, at Svendborg Kommune hylder de personer, der har ydet en særlig indsats på kulturområdet, i idrætsforeningerne og hos spejderne.

Men modsat sidste år, hvor overrækkelsen blev fejret med en stor prisfest i rundbuehallen på Frederiksøen, var der i år tale om et arrangement, hvor man tog højde for coronarestriktionerne.

Således blev priserne overrakt af borgmester Bo Hansen samt viceborgmester og Kulur- og Fritidsformand Lars Erik Hornemann i byrådssalen, hvor de nominerede i de forskellige kategorier troppede op kategori for kategori og fik overrakt deres priser.

Det lod dog ikke til, at priserne betød mindre for deltagerne af den grund.

- De bliver rørt. Det kan jeg se, konstaterede Lars Erik Hornemann i en pause i prisuddelingen.

Annonce

Hyldest på trods

Bo Hansen lod da også forstå, at han allerhelst ville have hyldet deltagerne med samme udstyrsstykke som vanligt.

- Vi gør vores bedste. Men de skulle jo egentligt hyldes med en masse mennesker omkring sig, men det lader sig jo bare ikke gøre. Jeg håber på en anden prisfest til næste år, sagde han.

Annonce

Prisfest på storskærm

Mens det kun var de nominerede, der efter tur - tre ad gangen - fik adgang til byrådssalen for at modtage deres priser, blev hele seancen filmet og sendt ud på en storskærm uden for byrådssalen, så de nomineredes gæster kunne følge med.

- Det er sådan lidt inspireret af X-factor, lød det fra Bjarne Abildtrup, der er en af forvaltningens folk, der har stået for arrangementet.

- Og man kan jo se her undervejs i arrangementet, at der faktisk er rigtig god stemning derude ved skærmen, konstaterede han.

Og det var der da også, og kommunen havde sørget for både kage og bobler til de tilskuere, der havde fået adgang til at følge prisfesten på storskærmen inde på rådhuset.

Annonce

Vinder på vej til USA

Som en af de sidste priser, der blev uddelt, var prisen for Årets Idrætstalent. Den gik til fodboldspilleren Sasha Nielsen, der spiller i Odense Q, men som også slår sine folder i det sydfynske.

Overrasket blev hun, da hun fik overrakt sin pris, mens hun også kunne overraske med oplysningen om, at hun for ganske nylig skrev under på en kontrakt, der indebærer, at hun skal til USA for at spille fodbold.

- Jeg er blevet optaget på Middle Tennesee State University, hvor jeg har fået et scholarship. Jeg skal studere og spille fodbold der i fire år, lød det fra den unge gymnasieelev, der færdiggør 3. g på Svendborg Gymnasium til sommer.

Prisen for Årets Årets Idrætstalent gik til fodboldspilleren Sasha Nielsen, der spiller i Odense Q. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Annonce

Spejder i en menneskealder

I den anden ende af skalaen, hvad alder angår, var spejderen Flemming Laustsen fra FDF, der løb med Knokleprisen.

- Du har været med i 60 år. Du må være startet tidligt, lød det fra Lars Erik Hornemann, hvad Flemming Laustsen bekræftede.

- Jeg er meget glad for prisen. Det er jo Knokleprisen, og jeg vil bare sige, at jeg knokler videre, garanterede Flemming Laustsen.

Og man fik indtryk af, at den udtalelse kunne samtlige af de nominerede ildsjæle stå inde for.

Spejderen Flemming Laustsen fra FDF løb med Knokleprisen og bedyrede, at han havde i sinde at knokle videre. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Niels Kildelund, der er formand for GOG Håndbold fik prisen som Årets Idrætsleder. Her er det Bjarne Abildtrup, der overækker Niels Kildelund prisen. Foto: Andreas Wraae Nielsen.
Prisen for Årets Idrætsforening gik til Svendborg Senioridræt, og til at tage imod prisen var formand Hans Ulrik Schaffalitzky de Muckadell troppet op i byrådssalen. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Årets lederpris gik til Marianne Rask fra Christiansmindespejderne. Her er hun flankeret af prisoverrækkerne borgmester Bo Hansen (tv) og formand for Kultur- og Fritidsudvalget samt viceborgmester, Lars Erik Hornemann. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Årets Kulturpris gik til Betina Birkjær. Hun står bag Luna Park Scenekunst og er forfatter. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Astrid Refbjerg Schick er musiker og spiller blandt andet cello, og hun fik prisen som Årets Kulturtalent. Foto: Andreas Wraae Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Læserbrev: Netto vil til Marstal

Annonce