Annonce
Faaborg-Midtfyn

Trods 80 mio kr. ekstra til Faaborg-Midtfyn: Politikerne vil alligevel se et sparekatalog

Hans Stavnsager vil have muligheder at vælge mellem og sætter administrationen til at komme med for 15 mio. kr. blandede spareforslag. Foto: Kim Rune
Administrationen skal stille med forslag til besparelser på 15 mio. kr., men det er ikke sikkert politikerne vil bruge forslagene.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Selv om udligningsreformen og justeringer af andre statslige tilskud til Faaborg-Midtfyn Kommune udløser 81 millioner kr. mere at gøre godt med i 2021, forsvinder minustasterne ikke fra regnemaskinerne på rådhuset henover sommeren.

Meget tyder i hvert fald på, at politikerne alligevel vil bede forvaltningen stille med et sparekatalog på 15 mio. kr.

- Det lægger vi umiddelbart op til, men vi har ikke trukket af på den endnu, for vi vil lige afvente en økonomiaftale med regeringen, inden vi sætter rammerne for de kommende måneders budgetforhandlinger i kommunalbestyrelsen, forklarer borgmester Hans Stavnsager (S) efter seneste møde i Økonomiudvalget.

Han tilføjer, at det ikke er ensbetydende med, at politikerne så også har tænkt sig at effektuere besparelser på 15 mio. kr.

- Det er mere et udtryk for, at vi gerne vil have noget at prioritere mellem, siger han.

Stavnsager går ind til budgetforhandlingerne med en fornemmelse af, at det bliver betydeligt lettere at få enderne til at nå sammen i år, end det har været de tidligere år, og han har en forventning om, at anlægsrammen kan hæves med 10 millioner kr., så den kommer tilbage på det niveau, den lå på indtil politikerne ekstraordinært barberede den ned under den økonomiske krisesituation, der opstod sidste år.

Umiddelbart ser det også ud til, at rammen for ny økonomisk drift kan hæves med 15 mio. kr.

- Det vil være rart, hvis vi igen får mulighed for at afprøve nye initiativer, konstaterer borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

DF-ledelse uforstående over for kritik

Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce