Annonce
Ærø

Trods 12 millioner i vente fra staten: Ærø Kommune arbejder stadig med spareplan for næste år

Ærø Kommune skal ifølge planen stadig spare for 2021, fortæller kommunaldirektør Allan Filtenborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Trods en forventning om 12,4 millioner kroner i ekstra udligningspenge arbejder Ærø Kommune stadig på planen om at skulle spare omtrent samme beløb i 2021.

Ærø: En tidsplan for kommunale besparelser for 12 millioner kroner for 2021 blev torsdag præsenteret for Hovedudvalget, som er et samarbejdsorgan bestående af ledelses- og medarbejderepræsentanter i kommunen.

Det fortæller kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg.

- Man har tidligere politisk besluttet, at man skal spare 12 millioner fra 1. januar. Derfor arbejder direktionen med en plan for, hvordan man kommer i mål med det. Man laver nogle besparelsesforslag, som man behandler politisk. De forslag kommer i høring, så de berørte parter bliver hørt, inden der træffes endelig beslutning, forklarer han.

Der arbejdes altså videre med besparelsesplanerne, selv om det for nylig blev meldt ud, at Ærø Kommune får 12,3 millioner kroner i den udligningsreform, der netop nu forhandles om på Christiansborg.

- Men man ved ikke, hvordan det ender. Bliver de enige? Kommer der en udligningsreform? Det håber vi. Men hvad nu hvis de ikke bliver enige, siger kommunaldirektøren og forklarer, at kommunen derfor bliver nødt til at arbejde ud fra de besparelser, der allerede er vedtaget og så tage bestik af situationen, når resultatet af forhandlingerne i Folketinget er afsluttet.

Tidsplanen, som den ser ud lige nu, er, at besparelserne skal være politisk endeligt besluttet inden sommerferien. Økonomi- og erhvervsudvalget skal på sit næste møde torsdag den 5. marts beslutte, om man skal holde fast i den tidsplan eller udsætte den endelig beslutning til lige efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce