Annonce
Musik

Trine Therkelsen er blevet corona-kendt: synger ud ad vinduet fra femte sal

Trine Therkelsen fra Brylle åbnede vinduerne en aften og sang ud til sit lejlighedskompleks på Amager. Nu følger over 4000 mennesker med hver aften, når hun laver vindueskoncerter.

Corona-karantænen tvinger de fleste af os til at blive indendørs, og det betyder, at alle koncerter er aflyst. Men det passer ikke helt, hvis du bor i samme boligkompleks på Amager som fynske Trine Therkelsen. Hver aften åbner hun vinduerne ud til gården og synger kendte sange ud til lejlighedskompleksets beboere, der lytter med i vindueskarmene, mens solen går ned.

- Det har virkelig været fantastisk og stort for mig at mærke den kærlighed og den samhørighed, jeg mærker, når jeg synger, siger Trine Therkelsen.

Annonce

Instagram, Anders Hemmingsen og viralt

Instagram er et socialt medie, som primært bruges til at dele videoer og billeder, som alle kan se, hvis man har en offentlig konto. Instagram kan også bruges til at sende live-videoer.

Anders Hemmingsen er en kendt person på Instagram med over 953.000 følgere. Han er kendt for at dele underholdende billeder og videoer fra danskernes dagligdag.

Når noget går viralt, betyder det, at noget bliver meget populært på internettet og derfor bliver set, delt og eventuelt debatteret meget.

Succes på nettet

Det var aften hjemme hos 23-årige Trine Therkelsen. Sammen med sin kæreste havde hun været hjemme i næsten en uge efter statsministerens opfordring om at blive hjemme. I aften var det planen, at de skulle drikkes mojito’er og ses "Homeland" på Netflix. Men Trine Therkelsen havde lige noget, som hun skulle ordne først.

- Vi havde egentlig en date-aften, men jeg havde tænkt, at jeg skulle spille ud ad vinduet klokken 19, fortæller Trine Therkelsen.

Mens kæresten ventede i sofaen, åbnede Trine Therkelsen vinduerne på femte sal og satte et keyboard i vindueskarmen. Et par højtalere og en mikrofon senere flød Kim Larsens ”Joanna” ud af munden på Trine Therkelsen og ud gennem højtalerne, der spredte tonerne til resten af gården. Folk åbnede vinduerne og satte sig i vindueskarmene og lyttede. Da det sidste vers var sunget, brød hele boligkomplekset ud i klapsalver.

Trine Therkelsen gik i gang med aftenens andet nummer, ”Lyse Nætter” af Alberte Winding, og uden hun vidste det, optog hendes kæreste en lille video og lagde den på Instagram.

Dagen efter, 18. marts, delte den kendte instagrammer Anders Hemmingsen videoerne af Trine Therkelsen, der synger, og videoerne gik viralt. Fra bare have sunget til boligkomplekset på Amager er Trine Therkelsens vindueskoncert nået ud til over 600.000 mennesker, der har set den lille video.

Sangeren fra Brylle

Trine Therkelsen stammer fra Brylle, hvor hun er vokset op som hestepige på en gård med sine forældre og søster. Som 10-11-årig fik hun sit første klaver, og det blev startskuddet til en kærlighed til musik. Men det er svært at starte en musikkarriere i Brylle.

- Da jeg fyldte 20, flyttede jeg til København for at forfølge min drøm om at lave musik. Det er gået lidt op og ned, men i 2018 begyndte det at gå godt. Jeg begyndte at tjene penge på det – både til konfirmationer og fødselsdage og til store ting som Distortion og andre festivaler, fortæller Trine Therkelsen.

I takt med at musikkarrieren tog fart, begyndte de større job at rulle ind, og i foråret 2019 turnerede Trine Therkelsen som support for Rasmus Nøhr. Nu holder hun vindueskoncerter hver aften, som bliver streamet på Instagram. Overraskende nok lader det til, at Trine Therkelsen har fået den største opmærksomhed i tiden, hvor hele landet ellers er sat på pause.

- Mine sociale medier har været rødglædende den sidste uges tid, fordi jeg fandt på at lave de her vindueskoncerter. Der er virkelig blevet taget godt imod det. Der er over 4000 mennesker, som kigger med på Instagram hver aften, når jeg livestreamer klokken 19. Det har været så overvældende, hvor mange der har skrevet til mig, siger Trine Therkelsen.

Sådan hører du Trine Therkelsens vindueskoncerter

For at høre Trine Therkelsens vindueskoncerter skal du enten downloade Instagram-appen til din telefon eller gå ind på www.instagram.com og søge på "trinetherkelsen".

Hvis du læser med på nettet, kan du bare klikke her: https://www.instagram.com/trinetherkelsen/?hl=da.

På Trine Therkelsens Instagram vil du både kunne finde nogle af hendes tidligere koncerter fra stuen, og når hun sender live klokken 19 om aftenen, vil du kunne se det ved at klikke på profilbilledet øverst på siden.

OBS: Eftersom den unge sanger har eksamen de næste par dage, holder hun en lille pause fra vindueskoncerterne.

Koncerter i nattøj

De sidste dage har Trine Therkelsen fået ekstra hjælp til at spille hjemme i stuen. Tilfældigvis bor der en anden musiker fra Fyn i lejlighedskomplekset, violinisten Alfkil Thorbjørn Wennermark fra Årslev, der blandt andet har optrådt i Operahuset i Sydney og været på turné i Kina. Via Facebook spørger Trine Therkelsen hver dag gårdens beboere, hvilke sange de vil høre klokken 19 samme aften, og efterhånden har vindueskoncerterne fået stor succes - både i lejlighedskomplekset og på Instagram, hvor mange følger med hver aften.

- Jeg er glad for, at folk kommer til at huske mig for dette. Det er helt nede på jorden i min egen stue. Den første aften sad jeg endda i nattøj. Det er ikke noget poleret, som ikke er mig, siger Trine Therkelsen.

Hun har mærket, at musikken kan binde folk sammen i disse coronatider, og nu hvor det meste af lejlighedskomplekset er hjemme, begynder naboerne at komme hinanden ved, når de mødes i opgangen.

- Der, hvor jeg kommer fra, har der altid været stor opbakning til hinanden, og jeg elsker, at folk kender hinanden og hilser, når de skal ud og købe ind. Jeg har savnet det sammenhold, som der er i en lille by. Disse koncerter minder mig om Brylle. Der er flere fra lejlighedskomplekset, som begynder at kende mig og hinanden, og vi har noget at snakke om. Det har jeg savnet så meget, og jeg er glad for, at jeg kan mærke det igen, siger Trine Therkelsen.

Trine Therkelsen laver vindueskoncerter fra sin lejlighed på femte sal. Foto: Anders Elmshøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce