Annonce
Langeland

Tre unge langelændere amok: To mænd gennemtævet efter hyggelig aften på værtshus

Det var på denne vej nær værtshuset Dueslaget, at det første offer blev overfaldet. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Tre unge drenge skal i fængsel, da de i Retten i Svendborg er fundet skyldige i at begå to grove overfald i Rudkøbing.
Annonce

Rudkøbing: En ellers hyggelig aften med billard på værtshuset Dueslaget i Rudkøbing, fik en trist afslutning for to mænd onsdag aften 20. maj.

Her blev de begge overfaldet af tre unge, der nu er kendt skyldig i at begå vold af "særlig grov og brutal karakter" ved Retten i Svendborg.

De tre unge, som er i alderen 17 år og 18 år, forklarede i retten, at de havde drukket øl og vodka ved Badeanstalten, og at to af dem også havde sniffet amfetamin, hvorefter de sammen med fire andre besluttede at gå ned mod parken.

På vej derhen kommer gruppen af unge forbi værtshuset Dueslaget, hvor den ene af de tiltalte indrømmer, at han hoppede op på en bil.

Bilens ejer, der er det ene offer i sagen, havde netop forladt Dueslaget, hvor han sammen med sin kæreste og nogle andre havde spillet billiard og drukket to-tre genstande.

Offeret forklarede i retten, at han råbte til den unge mand på bilen, hvorefter en gruppe unge gik mod ham og overfaldt ham af flere omgange med slag og spark.

Annonce

Vidner så det hele

Mens offeret var i tvivl om, hvor mange gange han var blevet slået og sparket, mens han lå ned, var et vidne mere sikker i sin sag.

Hun forklarede, at hun hørte nogle fulde mennesker og lyden af en person, der faldt. Derfor kiggede hun ud ad sit vindue. Her så hun offeret ligge på jorden omringet af tre-fire personer, mens to piger stod længere nede ad gaden.

Personerne dannede en halvcirkel om manden, der dermed ikke kunne slippe væk. Hun vurderede, at de slog og sparkede offeret omkring 10 gange, mens han lå ned.

Et andet vidne overværede også overfaldet et vindue i sit hjem. Her så han tre drenge slå og sparke løs på offeret, hvorefter en af drengene sluttede af med at trampe offeret fire-fem gange i hovedet, mens offeret lå ned. "De blev afgivet for at gøre skade", vurderede vidnet.

Annonce

Endnu en fik tæv

Inde på Dueslaget vender offerets kæreste pludselig tilbage og fortæller, at hendes kæreste er blevet overfaldet. En gruppe forlader derfor værtshuset for at undersøge sagen. Da de kommer frem til offeret, blødte han fra den ene side af hovedet, mens han fortalte, at gerningsmændene var gået i retning af parken. Det forklarede en af mændene fra Dueslaget i retten.

Derfor besluttede han og nogle andre sig for at gå i retning af parken. På vej derhen stoppede den ene op for at tisse. Her bliver han opsøgt og konfronteret af de tre tiltalte, der spurgte, ”om han ville noget”. Efter at have tisset færdig forsøgte manden at komme væk fra drengene, der nu overfaldt ham.

”Han faldt som en træstamme”, beskrev det ene vidne om sin kammerat, der nu lå bevidstløs på jorden. Alligevel fortsatte to af de tiltalte med at slå og sparke ham. Vidnet gik herefter hen og råbte "stop!". Det gjorde de tre drenge så. Vidnet fulgte efter en af de tiltalte indtil politiet kom og anholdt ham.

Begge ofre var efterfølgende på skadestuen, hvor den ene blandt andet med en kanyle fik tømt en blodansamling under det ene øje for blod. Den anden fik blandt andet foretaget en scanning af sit hoved, der viste en blødning på højre side af hjernen. Desuden var begge ofre forslået især i ansigtet.

Annonce

Tungt begavet

Ingen af de tre tiltalte kunne genkende omfanget af overfaldet. Men hverken dommer eller domsmænd var i tvivl om vidnernes forklaring. Derfor blev to af de tiltalte idømt seks måneders ubetinget fængsel for overfaldene. Den ene af dem havde tre måneder betinget fængsel stående fra en tidligere dom, hvorfor han blev idømt sammenlagt ni måneders ubetinget fængsel.

Den tredje tiltalte er blevet mentalundersøgt, og det fremgår, at hans IQ først er målt til 65, hvilket svarer til  "lettere mentalt retarderet". Efterfølgende var hans IQ blevet målt igen, og denne gang blev den målt til 77, og han blev erklæret ”tungt begavet svarende til sinkeområdet”.

Ligesom hans to kammerater, blev også han idømt seks måneders ubetinget fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

Ærø For abonnenter

Teknik- og Miljødirektør: Det er ikke kommunens ansvar at skaffe vand til borgere i Lebymark

Ærø For abonnenter

Formand for Søby Vandværk: Kommunen har det overordnede ansvar for adgang til rent vand

Annonce