Annonce
Erhverv

Tre ting du skal vide om medicinsk cannabis og forsøgsordningen

I Danmark hører medicinsk cannabis under en fireårig forsøgsordning, der nu er to år gammel. Foto: Nils Svalebøg
Medicinsk cannabis i Danmark hører under en fire-årig forsøgsordning - både medicinen og forsøgordningen blev debatteret på en konference på Christiansborg i den forgangne uge

Brødtekst

Annonce

1 Data fra patienter mangler

Data, data og data.... Læger efterlyser kvalificeret viden, data og vidensdeling. To år inde i forsøgsordningen er der ikke gang i en landsdækkende indsamling af data fra danske patienter, der kan fortælle, hvordan medicinsk cannabis virker på dem. - Jeg fatter simpelt hen ikke, hvorfor det ikke har været sat i værk fra start. Hvis vi skal evaluere forsøgsordningen, skal vi have data - uden data finder vi ikke ud af, hvordan det virker, lød det fra Peter Leutscher, som er leder af Center for Klinisk Forskning ved Regionshospital Nordjylland.

2 To år mere

Værterne ved konferencen var Jan Johansen, socialdemokrat og fynsk medlem af Folketinget, samt Jan E. Jørgensen, Venstre. Jan Johansen glippede noget med øjnene, da han hørte, at der ikke blev indsamlet data, og han bakkede op om et ønske om og nødvendigheden af at får ordningen forlænget med to år. - Her er der da noget, der ikke har været gjort godt nok fra start, lød det fra Johansen, som bakkede op om en forlængelse af forsøgsordningen.

3 Canadierne

Den fire-årige forsøgsordning er to år gammel, men stadig er der ingen danske produkter på markedet. På Fyn har foreløbigt tre producenter tilladelse til at producere medicinsk cannabis - det er Aurora Nordic, det er Spectrum Therapeutics i Stige samt Schroll Medical i Årslev. Spectrum Therapeutics har siden sommeren 2019 trippet for at få tilladelsen til at sælge de produkter, som i øjeblikket bliver lagt på lager - og kørt til forbrænding, når de overskrider holdbarhedsdatoen. De nødvendige tilladelser skal komme fra Lægemiddelstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Se billeder fra statsminister-visit: Skoledreng krævede svar om organdonation

Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce