Annonce
Fyn

Tre naboer vidner i retssag om lugtgener: Børge kunne ikke sidde på sin terrasse

Thomas Poulsen og Morten Hasseriis er naboer til Kejrup Gods og rejste sagen om kyllingemøg i 2017. Arkivoto: Helle Kryger
Torsdag var tre lokale naboer fra Kertinge i vidneskranken for at fortælle deres version af miljøsagen mod Kejrup Gods og viceborgmester Hans Luunbjerg (V).

Kertinge: Torsdag var tre ud af fire vidner til retsmødet mod Kejrup Gods lokale naboer.

Sagen mod godset ved Kerteminde handler om lugtgener fra kyllingemøg - gennem mere end tre år har naboerne følt sig generet.

Tilbage i januar 2017 forsøgte Thomas Poulsen sammen med tre naboer via et dialogmøde at fortælle om deres ønsker for Degneløkkevej 58 i Kertinge. En ejendommen, som viceborgmester i Kerteminde Kommune, Hans Luunbjerg (V), efter en konkurs.

Annonce

- Vi tog henvendelse til Kejrup Gods, fortæller Thomas Poulsen.

Han tilføjer, at mødet ikke gik helt som forventet.

- Intet blev fastlagt, og der var ingen rigtig god løsning, da Hans (Luunbjerg, red.) ikke havde andre muligheder.

Et af de andre vidner fortalte, at hun opdagede husdyrgøddingen ved lugtgener. Især kørsler, hvor der ankom nyt kyllingemøg til ejendommen, gjorde, at generne blev større.

Trine Baier Jepsen, der er miljøsagsbehandler hos Kerteminde Kommune, fortalte, at hun anså sagen som værende del af en række nabostridigheder mellem Hans Luunbjerg og naboerne. Det var ingen af naboerne enige i.


Vi blev næsten jagtet fra hus og hjem.

Børge Nissen


Møde uden resultat

Børge Nissen vidnede også i sagen og fortalte, at han flere gange har forsøgt at få fat i de krav, som gælder for Kejrup Gods' miljøgodkendelse, men det er ikke lykkedes ham. Gennem forløbet har naboerne også taget initiativ til et mæglingsmøde hos Kerteminde Kommune, men det har heller ikke ført til noget resultat.

Børge Nissen fortalte også i retten, at han gennem forløbet på mere end tre år ikke har haft mulighed for at bruge sin terrasse.

- Vi blev næsten jagtet fra hus og hjem, forklarede han.

Hans Luunbjerg fortalte både under og efter retsmødet, at arbejdet med til - og frakørsler af kyllingemøg giver lugtgener. Det kan ikke undgås, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce