Annonce
Svendborg

Tre måneder efter åbningen: Restaurant i Svendborg er gået konkurs

Humøret fejlede ikke noget hos Lene Aagaard (tv.) og Ditte Poulsen, da Greeneats åbnede for godt tre måneder siden. Men nu er spisestedet på Jessens Mole gået konkurs. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
Restauranten Greeneats på havnen i Svendborg er gået nedenom og hjem blot tre måneder efter åbningen.

Svendborg: Der var blus på kedlerne, men ilden aftog kraftigt - og forleden døde flammerne så helt ud, da selskabet bag kun godt tre måneder efter åbningen blev taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Svendborg.

Og historien om spisestedet Greeneats er også fortællingen om en redningsaktion, der aldrig blev til noget.

Greeneats slog dørene op i det tidligere røgeri på Jessens Mole i Svendborg 4. juli, og ifølge indehaver Lene Aagaard var starten bestemt godkendt.

- Det gik godt. Forbavsende godt, faktisk, men så blev det dårligt vejr, og turisterne forsvandt, siger hun og konstaterer, at det dermed gik ned ad bakke.

- Og det kom aldrig i gang igen. Der var simpelthen for lav omsætning og for høje lønomkostninger, og 1. oktober lukkede vi caféen, siger hun og oplyser, at en fagforening siden begærede selskabet konkurs på vegne af nogle medarbejdere, som ikke har fået løn.

Annonce

Konceptet holder

Kort før åbningen fortalte hun her i spalterne, at Greeneats, som navnet antyder, skulle have fokus på plantebaseret kost. Dog også med noget til dem, der sætter større pris på en stor, saftig burger.

Og selv om det nu er slut, mener hun alligevel ikke, at idéen fejlede noget.

- Vi har kun fået ros, og anmeldelserne har været gode, så jeg er ikke i tvivl om, at konceptet var godt nok, siger Lene Aagaard, som mener, at problemet var et andet.

- Jeg tror ikke, der er kunder nok i Svendborg, og placeringen var heller ikke god. Der er ikke folk nok i den ende af havnen, siger hun.

Redningsplan

Det er ellers ikke, fordi Lene Abildgaard ikke har forsøgt at redde stumperne.

Hun fortæller, at hun fik skruet en redningsplan sammen, som indebar, at restauranten skulle være mobil i den forstand, at den skulle drives i en såkaldt foodtruck.

Det ville spare både husleje og lønudgifter, var hendes logik, men idéen fik aldrig hjul.

- Jeg skulle bruge penge til at dække underskuddet og betale personalet og til en lille udbetaling på trucken. Men det lykkedes ikke at få banken med, og så måtte jeg kaste håndklædet i ringen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce