Annonce
Fyn

Tre gode råd: Sådan hjælper du unge, der er på vildspor

Rolf Eggert, medvirker lige nu i en dokumentar i bedste sendetid på TV2, hvor han hjælper unge på rette spor. Foto: B-film
Rolf Eggert forlod rockermiljøet for at blive pædagog og psykoterapeut. Nu står han frem i ny tv-dokumentar, hvor han hjælper samfundets svageste tilbage på rette spor.

København: Rolf Eggert forlod Hells Angels og blev mentor for Danmarks mest udsatte og kriminelle unge. Han vil hjælpe dem til en bedre opvækst end sin egen. Men er det overhovedet muligt? Det handler en ny dokumentar-serie om, som bliver vist på TV2 i januar og februar.

- Jeg tager mig af de mest udsatte unge. Dem, der tager flest stoffer, drikker mest og laver mest kriminalitet. Dem, som alle andre har opgivet. For jeg forstår dem - for jeg har selv været der, fortæller Rolf Eggert.

- De fleste såkaldte 'almindelige mennesker' har ingen idé om, hvordan de mest udsatte lever. Hvordan de bor i sønderbombede lejligheder og kæmper en vanvittig kamp for at overleve. Mange mennesker giver dem ikke en chance - og det er også svært. Men jeg vil gerne vise, at selv om, man er langt ude, så kan det lade sig gøre at få et godt liv, siger Rolf Eggert.

Herunder giver han tre gode råd til at hjælpe unge, der er på vej i problemer.

1 Find årsagen til adfærden

- Det første du skal gøre, er at finde ud af hvorfor de er endt i en ulykkelig livssituation. Ingen små børn drømmer om at vokse op, og ende på bunden af samfundet. Der ligger meget ofte et tidligt omsorgssvigt bag, når et menneske vælter i livet.

2 De skal sige ja tak til hjælp

- Det er helt afgørende, at folk er modtagelige for hjælp. Du kan ikke hjælpe dem, hvis ikke de siger ja tak til at få hjælp. Der skal være en gnist at bygge på, ellers er det umuligt. De skal selv indse, at de har brug for hjælp. 

3 Spørg hvad de har lyst til

- Grunden til at der er nogen, der sejler deres egen sø i det danske samfund, er fordi de ikke kan leve op til reglerne. Vi siger: "Få dig et arbejde." Vi taler ned til dem. Spørg i stedet, hvad de har lyst til. Det vigtigste er at støtte der, hvor de er. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Venstre-forslag: Opret et Borgerklimaråd i Svendborg, som kan deltage i planlægningen af større energiprojekter

Langeland

Bilist ville ikke standse for politiet: Var påvirket, kørte på stjålne nummerplader og havde intet kørekort

Annonce