Annoncørbetalt indhold

Tre EUX-pionerer klar til kæmpefest

De kommende tømrere Marck, Sebastian og Søren tog hul på EUX-uddannelsen som de første. Så om nogle få måneder modtager de både svendebrev og studenterhue.

De er Danmarks første EUX-tømrere

Og desuden gode venner – nu lokker en formidabel dobbeltfest forude for pioner-trioen

De er ikke blot holdkammerater på Danmarks første EUX-hold, men også gode venner, der arbejder, fisker og går på jagt sammen, når de ikke holder fest.

Sebastian, Marck og Søren er så småt ved at forberede sig mentalt på sommerens dobbeltfest. Her modtager de svendebrev som tømrere og afslutter samtidig deres gymnasiale fag. Og altså en fin, splinterny EUX-hue at tage på hovedet.

For EUX-uddannelsen er helt ny, og de tre tømrere fra Syddansk Erhvervsskole nyder sammen med kollegaer fra Københavns Tekniske Skole og Mercantec i Viborg status som førerhunde i det felt, der følger efter. Et pilotprojekt fra 2010 gav eleverne fra bygge-anlæg i Odense det lille forspring.

De har oplevet så meget sammen, Sebastian Ovesen, Marck Bach Jensen og Søren Banke, i løbet af kombinations-uddannelsen, der omfatter såvel en tømreruddannelse som boglige fag på gymnasialt niveau.

De kommende tømrere Marck, Sebastian og Søren tog hul på EUX-uddannelsen som de første. Så om nogle få måneder modtager de både svendebrev og studenterhue.
Annonce

Kærligt drilleri

Netop nu er de i praktik, men tilbringer en ledig stund i deres gamle klasselokale iført reglementeret tømrerkluns. En kammeratlig tone hersker mellem dem i form af et elskværdigt, næsten kærligt drilleri, der skyldes indgående kendskab til hinanden – til stærke som svage sider.

De sammenligner sikkerhedssko! Og har for længst suget tømrersvendes fordomme mod murerkollegaer til sig. Arbejdspladsens jargon er indlejret.

De mindes også, hvordan en underviser på Odense Tekniske Gymnasium, hvor størstedelen af skolefagene er afviklet, måtte lukke døren ud til gangen, for Søren Banke mistede let koncentrationen, når de kønne piger fra OTG vandrede forbi klasselokalet. Søren indrømmer, at EUX-uddannelsen i perioder har været hård.

”Vi er jo ikke så kloge som Marck,” lyder begrundelsen, og så griner de alle venligt. Og husker, hvordan Sebastian gjorde sig fortjent til Hall of Fame i fredagsbaren for at tømme en øl i lyntempo.

”Jeg tror, de syntes, det var meget sjovt at have os tømrere ude på OTG. Og vi holdt nogle rigtig gode fester derude. Der var et godt studiemiljø,” vurderer Sebastian.

Annonce

De vil læse videre

Efter sommerferien er de alle tre indstillet på at arbejde som tømrere for en privat virksomhed. I hvert fald et par år. Arbejdsløshed frygter de ikke.

”Der bliver virkelig brug for tømrere med alt det arbejde, der kommer til Odense,” vurderer Søren Banke.

Men om hammer og sav herefter skal håndteres i et livslangt forløb er mere tvivlsomt. Marck fik en knæskade som basketballspiller, mens Søren efter en fodboldkamp fik skiftet korsbånd. At lægge tagsten på et hus med knæene presset mod lægterne kan godt gøre ondt.

”Og så er der jo også det med lønnen,” pointerer Sebastian. Han vil måske læse videre til ingeniør. Sørens ambitioner går i retning af bygningskonstruktør, mens Marck drømmer om at blive arkitekt.
Men først skal EUX-en fejres behørigt til sommer.

”Det tager nok en uges tid,” lyder vurderingen fra Sebastian, og kammeraterne nikker. Jo, det bliver et mægtigt gilde.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.