Annonce
Langeland

Transportproblemer: Delebus eller delebil?

Sofie Aagaard Myhr er projektleder ved Frivilligcenter Langland. Nu forsøger centeret at samle en transportgruppe, der skal forsøge at skaffe bedre transport til øens mange frivillige. Foto: Gitte Kjeldal
Frivilligcenter Langeland håber, at få etablere en arbejdsgruppe, der vil arbejde for en fælles transportløsning, der kan hjælpe langelænderne med at komme til foreningsarbejde og arrangementer

Langeland: Det er ikke nemt - eller billigt for den sags skyld, med sådan en lang ø som Langeland, når det gælder transport rundt på øen. Har du ingen bil, er du henvist til busser, der måske ikke går efter behov eller ikke når ud i hjørnerne af øen.

Flere af de frivillige i Langelands mange foreninger har rejst problemet med, hvordan man kommer rundt til møder eller arrangementer uden bil. Og kommer man ikke afsted, er det det næste problem måske ensomhed og isolation.

- Vi har hørt fra foreningslivet, at en del mennesker på Langeland er udfordret i at komme frem til aktiviteter, de gerne vil deltage i. Foreningerne får derfor ikke så mange deltagere til arrangementer, som de kunne få. Den udfordring vil vi gerne hjælpe med gøre noget ved, siger projektleder hos Frivilligcenter Langeland, Sofie Aagaard Myhr.

Frivilligcenter Langeland inviterer derfor til møde om, hvordan man kan gå sammen om at skabe transportløsninger til gavn for øens borgere. Formålet med mødet er at nedsætte en arbejdsgruppe drevet af frivillige kræfter, der vil arbejde med forskellige løsningsmuligheder.

- På et netværksmøde for vores medlemsforeninger diskuterede vi udfordringer og muligheder, fx. organiseret samkørsel i private biler og en såkaldt ”delebus” kom på bordet, siger Sofie Aagaard Myhr.

- Muligheder, som kræver mange gode kræfter – og for en bus ikke mindst økonomi – hvis det skal fungere. Derfor blev det besluttet at invitere til et åbent møde, hvor formålet er at nedsætte en arbejdsgruppe, som kan arbejde videre med nogle af mulighederne, siger hun.

- Det er ikke er hensigten at gå i konkurrence med eksisterende transportmuligheder, hverken offentlig transport eller privat erhvervskørsel. Hvis der er opbakning til idéen, vil der blive indledt dialog med erhvervsdrivende, så alle relevante parter bliver inddraget, siger Sofie Aagaard Myhr.

Mødet er for alle, der har lyst til at bidrage med viden, ideer, gåpåmod og/eller handlekraft i forhold til at se nye transportmuligheder på Langeland.

Mødet finder sted onsdag den 12. februar kl. 14.00-16.00 i Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1 i Rudkøbing, man kan melde sig til hos Sofie Myhr eller Nina Andersen på 20 80 45 33 eller 22 34 45 33 eller kontakt@fcll.dk senest den 5. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce