Annonce
Svendborg

Transportordfører om manglende plan for Svendborgbanen: - Det er utilfredsstillende og uacceptabelt

Transportordførerne fra Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er frustrerede over den manglende plan for Svendborgbanen. Pressefoto
Hos flere af Folketingets transportordførere er man ikke tilfreds med Banedanmarks udmelding om nedprioritering af Svendborgbanen og den manglende tidsplan for projektet, men der er ikke meget at stille op, lyder det.
Annonce

Svendborg: Hos både Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti bliver meldingen om nedprioritering af Svendborgbanen i signalprojektet og den ikke eksisterende tidsplan, ikke taget godt imod.

Transportordfører Henning Hyllested (EL) mener, at det er en rigtig skidt situation for Svendborgbanen.

- Det er utilfredsstillende og uacceptabelt, og jeg synes, at prioriteringen er håbløs, fordi Svendborgbanen har haft mange problemer. Det nye system skulle være med til at løse de problemer, så det er rigtig dårlige meldinger, siger han.

Ligeså er meldingen fra Dansk Folkepartis transportordfører, hvor man især er utilfredse med, den ikkeeksisterende tidsplan.

- Jeg er forundret over, at man har valgt at prioritere på den her måde, og jeg er især utilfreds med, at der ikke er en tidsplan. Jeg synes, at det er skærpende, at der har været en tidsplan, som man så har annulleret uden at komme med en ny. Folk skal have et svar, siger Hans Kristian Skibby.

Hos Venstre forstår man ikke, hvordan prioriteten af banen kan gå fra høj til lav.

-  Det er noget, vi er blevet orienteret om i forligskredsen og hos ministeren, og jeg gav udtryk for, at det ikke er tilfredsstillende, især fordi Svendborgbanen på et tidspunkt blev opprioriteret politisk i lyset af, der var en hel del problemer på med togdriften på den, siger transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V).

Annonce

Signalprojektet er kørt af sporet

Ifølge ordførerne handler problemerne med Svendborgbanen i høj grad om, at signalprojektet i sin helhed er ’kørt af sporet’. Man har simpelthen ikke styr på projektet, det er derfor ikke overraskende, at Banedanmark har været nødt til at prioritere mellem banerne, lyder det fra Henning Hyllested.


Det er utilfredsstillende og uacceptabelt, og jeg synes at prioriteringen er håbløs, fordi Svendborgbanen har haft mange problemer. Det nye system skulle være med til at løse de problemer, så det er rigtig dårlige meldinger

Transportordfører Henning Hyllested (EL)


- Det er klart, det er jo helt ude i hampen, at DSB har anskaffet både el-lokomotiver og el-tog, og der er en reel risiko for, at de kommer til at stå med nogle tog, de ikke kan udnytte, og jeg kan godt se den paniksituation, for det er det, der er ved at gå op for Banedanmark, siger Henning Hyllested.

Venstres Kristian Pihl Lorentzen er heller ikke tilfreds måde projektet håndteres på.

- Vi synes, det kører dårligt generelt set, og vi har en kritisk tilgang til det. Fremdriften er for dårlig, og koordinationen af det projekt har været alt for dårlig, men vi skal jo i mål med det, der er ingen vej uden om,  siger transportordføreren.

Annonce

Intet håb for ændring

Til trods for utilfredsheden med både nedprioritering og manglende plan for Svendborgbanen, er der ikke meget håb at spore for ændring af forholdene hos ordførerne.

- Vi har tidligere rejst det over for transportministeren, og det vil jeg selvfølgelig tage op igen. Men jeg ved også godt, hvad svaret er. Ministeren vil sige, at det er Banedanmarks prioritering, siger Henning Hyllested (EL).

Også Hans Kristian Skibby (DF) mener, at den nye aktør på banen, Arriva, samt de involverede kommuner og ikke mindst passagerne har krav på en plan.

- At gøre det tidsubestemt er skærpende i forhold til kritikken, og jeg savner en helt klar tilkendegivelse af, hvornår er det, man kan forvente et nyt signalprogram på Svendborgbanen, og jeg har også spurgt ministeren om, der jeg har bare ikke fået et tilfredsstillende svar, og det er jeg utilfreds med, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

Annonce