Annonce
Svendborg

Trafiksikring ved Valdemars Slot bliver dyrere end planlagt

Sådan kommer højdevarslingsportalerne ved Valdemars Slot formentlig til at se ud. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen
Det bliver cirka 150.000 kroner dyrere at lave trafiksikring ved Valdemars Slot. Slottet har tilbudt at betale merprisen.
Annonce

Troense: Valdemars Slot har i længere tid været plaget af biler, der kører for hurtigt igennem portbygningerne, og nogle gange er det også sket, at en bil har ramt portbygningernes vægge eller hvælvinger, så de har lidt skade. Slottet og kommunen er derfor gået sammen om at lave en plan for, hvordan de fredede portbygninger kan få en mere rolig tilværelse.

Fire forslag har været oppe at vende, og torsdag i sidste uge besluttede Teknik- og Erhvervsudvalget at gå efter et revideret forslag, som omfatter elektroniske højdevarslinger, skiltning, højdevarslingsporte, steelere (en slags vejchikaner, red.), blomsterkummer og afstribninger på vejen.

Det oprindelige forslag, som var et af fire, havde en samlet etableringspris på 595.194 kroner, men efter at planen har været i høring, er den blevet revideret, og prisen lyder nu på 741.329 kroner.

De ekstra 146.000 kroner skal blandt andet gå til flere steelere (vejchikaner, red.) og blomsterkummer, fremgår det af sagsfremstillingen.

Valdemars Slot har tilbudt at betale merprisen på de godt 150.000 kroner, og slottet tilbyder også at lade sine ansatte udføre arbejdet.


Mange af de her ting foregår jo på Valdemars Slots jord. Det er kun vejen, der er kommunalt. Det, der er ved siden af, er ikke kommunal, og derfor er det selvfølgelig også væsentligt, at det, der bliver lavet, sker i samarbejde med slottet.

Flemming Madsen (S), formand for Teknik- og Erhvervsudvalget.


Flemming Madsen (S), formand for Teknik- og Erhvervsudvalget, forklarer, at det meget er op til Valdemars Slot at bestemme, hvordan trafiksikringen skal være.

- Mange af de her ting foregår jo på Valdemars Slots jord. Det er kun vejen, der er kommunal. Det, der er ved siden af, er ikke kommunalt, og derfor er det selvfølgelig også væsentligt, at det, der bliver lavet, sker i samarbejde med slottet. Af samme årsag er der lagt op til, at det er Valdemars Slot, der udfører arbejdet, siger han.

Annonce

Portal skal væk fra portbygning

Under høringsperioden er der kommet fire høringssvar. Det ene er fra Troense Beboerforening, som godt kan leve med det reviderede forslag.

- Vi synes, det er fint, at der bliver lavet nogle tiltag, som gør, at trafikken bliver afviklet mere roligt og sikkert - og at trafikken ikke skader på bygningerne. Men vi ser gerne en løsning, som rimer på barokslot og den natur, der er i området, siger Knud Helles, der er formand for beboerforeningen.

Valdemars Slot har været plaget af påkørsler af slottets portbygninger.

For at advare høje køretøjer, skal der opsættes to buede højdevarslingsportaler foran portbygningerne.

- Vi har ikke noget imod portalerne så længe de står et stykke fra portbygningerne. Højevarslingsportalen på den sydlige side bør flyttes lidt, da vi ikke mener, at den skal stå smask op ad portbygningen. Den kunne for eksempel placeres ved godskontoret, foreslår Knud Helles.

Sagen skal behandles i byrådet, inden arbejdet ved Valdemars Slot kan gå i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Annonce