Annonce
Langeland

Trafikkaos ved Siø: Vejdirektoratet kimet ned af trafikanter

Senere på dagen blev der ændret ved omløbstiden, og der var i øvrigt mindre trafik. Billedet er taget mandag ved godt 11.30-tiden. Foto: Michael Lorenzen

SIØ: Et nyt vejarbejde skabte mandag morgen trafikkaos på hovedvej 9 mellem Siø og Tåsinge, og Vejdirektoratet blev kimet ned af utilfredse og nysgerrige bilister, der for nogles vedkommende måtte lægge 40 minutter til deres normal transporttid til arbejde.

Vejdirektoratet skal renovere brolejerne på Siødæmningen og Svendborgsundbroen resten af oktober og frem til 29. november. Arbejdet medfører en midlertidig signalregulering over broerne, oplyser Vejdirektoratet.

Men lysreguleringen var sat til 10 sekunder pr. gang, og det betød, at køerne i begge retninger mandag blev afviklet meget langsomt.

- Jeg var ikke klar over, at der var et problem, før folk begyndte at ringe. Jeg har fået rigtig mange henvendelser og har taget kontakt til entreprenøren, som nu sørger for at holde øje med omløbstiden, så flere bilister kan nå over pr. gang. Samtidig kan entreprenøren, Aarslev Rail, regulere omløbtiden, så der er længere grønt i den ene retning end i den anden, hvis der er mest pres på i den ene retning, siger projektchef i Vejdirektoratet, Emilie Dittmer Hartwich.

Samtidig har man besluttet først at regulere trafikken på Siødæmningen fra kl. 8.30 og ikke som her mandag fra kl. 7. Og man bliver færdig ved 17-18-tiden.

I modsætning til arbejdet på Langelandsbroen vil trafiklysene og bommene på Siødæmningen så blive fjernet hver dag til fyraften og stillet hen på cykelstien for at blive sat op igen næste morgen, når myldretiden altså er overstået. Der skal være sikring, fordi arbejderne skal ned i broen via åbninger i vejbanen, og dette vil være for farligt, hvis der passerer biler imens.

I forbindelse med arbejdet bliver broernes lejer rengjort og smurt. Desuden sættes der sikring mod fugle op i samme omgang. Det bliver i form af hønsenet, så fuglene ikke flyver ind og bygger reder. Duelort er temmeligt syreholdigt og meget hårdt ved lejerne, som er af stål. Desuden er der i forvejen plastikbeskyttelse mod havvand, havgus med videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Royale besøg af politiet er ikke godt nok

Gennem et par uger har vi på Fyns Amts Avis fortalt om den stigende bekymring, der er på Langeland over det, der opleves som mangelfuld tilstedeværelse. Sagen begyndte i denne omgang ved at vi på avisen undrede os over, at der i en periode i september og oktober ikke var offentliggjort døgnrapporter fra Langeland. Vi kunne med andre ord ikke se, hvad der var sket af stort og småt for ordensmagten på øen - og selvom man så kan forledes til at tro, at der intet kriminelt sker, så var det dog ikke vores første tanker. Det viste sig da også, da vi begyndte at undersøge det nærmere, at der faktisk var sket forskellige ting, som det måske havde været rart for langelænderne at høre om og følge op på. En ung kvinde var faldet syv meter ned fra et stillads - et sted, hvor der i øvrigt tit var klaget over megen uro med forskellige konsekvenser for naboerne til følge. Det er langt fra sikkert, at det, der er sket på Langeland i nævnte periode, er hverken værre eller bedre end det, der sker andre steder. Men det er indiskutabelt et problem, at man ikke ved, hvad der sker, at borgerne bliver utrygge og at en masse forkert viden spreder sig. Kort sagt er det vejen mod et samfund, der ikke hænger ordentligt sammen, og selvfølgelig skal der fokus på det, så den sammenhængskraft kan genoprettes. Det store spørgsmål er så, hvordan det sker. Som det ses i dagens udkomme, taler vi med langelænderne om det, og det, vi møder, er ikke vrede og raseri. Det er nærmere opgivenhed med en række konkrete eksempler på mangelfuld tilstedeværelse af politiet. Lige nu endda flere steder på kanten af apati hos langelænderne. Flere har opgivet troen på, at det bliver bedre - og at det alligevel ikke nytter noget. Og det er faktisk noget af det allermest farlige ved situationen, som den er nu. Ved politireformen og de følgende ændringer de senere år er det ligesom blevet accepteret, at hver kommune ikke behøver have fast tilstedeværelse af politi. Det kan godt styres centralt fra - for eksempel også med et politi fra Svendborg, der så tre gange i døgnet skal patruljere på Langeland - de besøg, som vittige sjæle kalder royale besøg. Men som det siges meget klart fra langelænderne: Det ønsker vi ikke. Vi ønsker daglig og fast tilstedeværelse af politiet. Vi ønsker politi med lokalkendskab og et politi, der også laver forebyggende arbejde. Åbenmundede betjente, der også er politisk valgt til at tjene folket, tager heldigvis bladene fra munden i de her uger og fortæller om konsekvenserne, som de ser dem. Med andre ord: Lyt! Lyt til langelænderne, lyt til betjentene. Og overvej lige følgende spørgsmål: Er det ikke helt relevant og konstruktiv kritik, der kommer her? Bør politiet ikke selv tage ansvar og få ændret de beslutninger, der har ledt os ud på denne vildvej her på kanten af udkanten? Er konsekvenserne ved ikke at gøre noget ikke langt større end problemerne ved at erkende, at den nuværende situation faktisk ikke er holdbar? Læs selv dagens artikler og lad os gerne høre svarene.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Til salg'-skilt i Kværndrup er groet til: - Kommunen satser ikke på små landsbyer

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ejendomsmæglere afviser at annoncere for kommunens grunde: - Vi driver forretning, ikke filantropi

Annonce