Annonce
Erhverv

Trælastgigant rykker ind i Svendborg: Åbner salgskontor på mandag

Det er her på Englandsvej i Tved, Davidsen slår dørene op for et salgskontor på mandag 15. marts. Foto: Finn Eriksen
Fusionen mellem Stark og Jens Schultz har skabt en åbning i markedet, og det har Davidsen tænkt sig at udnytte. Trælastkæden åbner salgskontor i Tved allerede på mandag. Brancheformand er ikke sikker på, at det vil gøre en forskel.

Tved: Man skal udnytte åbningerne, når de er der - også selv om det betyder, at der i første omgang kun kan sættes et nålestiksangreb ind.

Sådan kan man godt sammenfatte historien om, at den sønderjyske trælastkæde Davidsen åbner på Englandsvej i Tved på mandag.

For der er tale om en reaktion på, at konkurrencemyndighederne for to uger siden godkendte fusionen mellem byggemarkederne Stark og Jens Schultz, oplyser Davidsen-direktør Henrik Clausen.

Annonce

- Vi tror, der er behov for mere end en tømmerhandel i Svendborg, og når vi ser åbninger i markedet, vil vi gerne slå til. Og da vi tror, det er vigtigt at gå ind og vise synlighed med det samme, åbner vi allerede på mandag, siger direktøren.

Salgskontor

Det er ikke en storoffensiv, der sættes ind.


Det er kundestrømmen og dermed omsætningen, der afgør, om vi etablerer en fysisk lokation. Vi ville selvfølgelig ikke gå ind i det, hvis vi ikke havde en tro på, at det vil lykkes at gå et skridt videre - det er bare kunderne, der bestemmer i sidste ende.

Henrik Clausen, direktør i Davidsen Koncernen A/S


Det tager tid at skrue en tømmerhandel sammen, og desuden skal den helst have den optimale beliggenhed. Og den har Davidsen ikke fundet endnu, oplyser Henrik Clausen.

- Så vi åbner et salgskontor med en håndfuld medarbejdere. Det er bakket op af vores stærke logistiske afdeling i Odense, og vi kommer med forskellige servicepakker i form af blandt andet turbolevering, hvor kunden bestiller varerne om morgenen og får dem leveret senere samme dag. Det tager jo kun lidt over en halv time at køre til Svendborg fra Odense, siger direktøren.

Annonce

Skeptisk byggeformand

Hos Dansk Byggeri Sydfyn kan formand Lars Esbensen Nielsen godt holde euforien under kontrol, da vi overbringer ham nyheden.

- Mine kolleger og jeg har ikke brug for et kontor, hvor vi kan sidde og snakke og drikke kaffe. Det er der ikke tid til. Og vi kan godt finde ud af at ringe til Bygma eller Davidsen, hvis vi har et større projekt og synes, at materialerne er for dyre her i byen, siger Lars Esbensen Nielsen, der gerne ser, at Davidsen sætter hårdere ind.

- Jeg tænker, at hvis det skal være noget, jeg og mine kolleger rigtigt skal bruge, så er de nødt til at tage det fulde skridt og åbne en tømmerhandel, lyder det.

Annonce

Odense-modellen

Henrik Clausen oplyser dog, at modellen allerede er afprøvet. Og med succes.

- Vi gjorde det samme i Odense for 10 år siden. Vi startede med at åbne et salgskontor, og det har siden udviklet sig til at være vores største tømmerhandel, siger direktøren, der ikke vil slå fast med nogen form for søm, at noget lignende vil ske i Svendborg.

- Det er kundestrømmen og dermed omsætningen, der afgør, om vi etablerer en fysisk lokation. Vi ville selvfølgelig ikke gå ind i det, hvis vi ikke havde en tro på, at det vil lykkes at gå et skridt videre - det er bare kunderne, der bestemmer i sidste ende, siger Henrik Clausen.

Annonce

Familievirksomhed

Davidsen Koncernen A/S har hovedsæde i Vojens og blev grundlagt af Christian Davidsen i 1944, og den er stadig i Davidsen-familiens eje.

Henrik Clausen, administrerende direktør i Davidsen Koncernen A/S, vil ikke love, at salgskontoret på Englandsvej bliver fulgt op af en fysisk forretning. Men han lader forstå, at det er ambitionen. Pr-foto

Med købet af Optimera i 2019 blev kæden for alvor landsdækkende og blev især stærkt repræsenteret i København, Aarhus og Aalborg, og samme år blev det til et overskud på 30,2 millioner kroner før skat.

Koncernen har 141,6 millioner kroner i egenkapital og beskæftiger 910 medarbejdere, og på Fyn er den kun repræsenteret i Odense. Altså indtil på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce