Annonce
Fyn

Trækker ud: Forhandler stadig om salg af p-kælder under TBT

De cirka 1000 p-pladser under TBT-området skal sælges til en investor, og pengene fra salget skal være med til at betale for byomdannelsen oppe, der finder sted oppe på overfladen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Kælderen med cirka 1000 parkeringspladser under TBT-området har siden efteråret været sat til salg, men processen trækker ud, oplyser projektchef.

Odense: I september sidste år blev Odenses største p-anlæg, kælderen under TBT-området, officielt sat til salg.

- Jeg regner med, at vi får bud ind før jul, og at vi vil have en underskrevet købsaftale klar medio februar, lød det i den forbindelse fra projektchef Stig Langsager.

Nu er februar snart slut, og det viser sig nu, at processen trækker ud.

Stig Langsager oplyser, at salget har vist sig at være lidt mere kompliceret end han forventede, da han udtalte sig i efteråret.

- Vi er i forhandling omkring salget af p-kælderen i øjeblikket, så jeg kan desværre ikke give dig flere oplysninger endnu, siger han, men tilføjer dog:

- Som det ser ud lige nu forventer jeg at vi er i mål med forhandlingerne primo april.

Den gode nyhed er, oplyser han, at der rent faktisk er interesse for at købe kælderen. Langsager vil dog ikke gå i detaljer med, hvor mange investorer, der er i spil.

Annonce

Penge til byomdannelse

Odense Kommune førte sidste år en såkaldt markedsdialog, hvor man forsøgte at fornemme appetitten blandt mulige købere. Desuden har kommunen rådført sig med eksperter inden for salg af den slags ejendomme, som en p-kælder er.

Det kommende salg af kælderen hænger tæt sammen med alt det, der er foregået oppe på jorden, siden Thomas B. Thriges Gade på den del af strækningen blev lukket i 2014. Byomdannelsen har betydet, at der på overfladen er opført nye etagebyggerier foruden, at der etableres nye pladser, byrum og supercykelsti gennem området, hvor også den kommende letbane skal køre. Byomdannelsen ventes afsluttes i september 2021, godt syv år efter første spadestik blev taget.

Det samlede budget for det, der sker på overfladen, er på 972 millioner kroner, og her spiller p-kælderen en vigtig rolle. For TBT-projektet finansieres med op til 255 millioner kroner fra Odense Kommune, med samme beløb fra foreningen Realdania samt med indtægter fra salg af byggeretter på overfladen. Herefter udestår et beløb, som gerne skal komme ind via salg af p-anlægget under jorden.

Hvor stor et beløb, p-kælderen skal indbringe, for at det samlede budget hænger sammen, ønsker Stig Langsager, projektchef i Fra Gade til By, dog ikke at oplyse, mens de igangværende forhandlinger står på.

Men det bliver i sidste ende prisen, der kan opnås for p-kælderen, der bliver afgørende for, om budgettet for TBT-omdannelsen, hænger sammen, når slutregningen gøres op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce