Annonce
Fyn

Når Tour de France kommer til Danmark: Sejlere vil vise flaget ved Storebæltsbroen

Det kunne se fantastisk ud, hvis tv-billederne fra Tour de France etapen til Nyborg blev krydret med billeder af masser af både langs Storebæltsbroen. Det mener Thurø-sejleren Finn Barnholdt, der har taget initiativ til facebook-gruppen: Sejl til Tour de France. Billedet her er fra starten af Silverrudder-kapsejladsen i Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Thurø-sejler har taget initiativ til et sejlertræf ved Storebæltsbroen, når verdens bedste cykelryttere kører over broen den 3. juli 2021. På den måde skal verden opleve Danmark som sejlernation.

Storebælt: Når verdens største cykelcirkus, Tour de France, kører over Storebæltsbroen den 3. juli 2021, skal Storebælt være fuld af både, så hele Danmark kan præsentere sig som den store sejlsportnation, vi altid har været.

Det mener den rutinerede sejler, Finn Barnholdt, Thurø, der allerede sidste år tog initiativ til facebook-siden: Sejl til Tour de France.

- Det handler jo om at sende en hilsen til de mange, der følger cykelløbet i fjernsynet og vise franskmændene og alle andre, at Danmark er en stor sejlernation, siger Finn Barnholdt.

- Der var pæn respons, da jeg lagde det op på facebook. Men det har ligget dødt en tid, for der er jo meget lang tid endnu, siger den sydfynske sejler.

Han håber, at en række lokale sejlklubber tager ideen op, så der kommer rigtig mange sejlere - noget der vil tage sig flot ud på fjernsynet.

- Det er klart, at man ikke kan følge med i opløbet, hvis man ligger ude på Storebælt i en båd, men det kunne jo være, man skulle samles i Nyborg bagefter og deltage i festen, siger Finn Barnholdt.

Finn Barnholdt har sejlet og undervist i sejlads i 45 år, og han er blandt andet medlem af bestyrelsen for den store facebookside "Tursejlads & Sejlsport", der har over 25.000 medlemmer.

Sejlerne i Nyborg har tidligere arrangeret flotille-sejladser - senest, da dronning Margrethe ankom i kongeskibet Dannebrog sidste sommer.

Hvis ideen med sejlertræf ved Storebæltsbroen slår an, er der mulighed for, at det bliver rigtigt stort.

Der er nemlig mange store marinaer rundt omkring Storebælt blandt andre Nyborg, Kerteminde, Korsør, Skelskør og selvfølgelig Svendborgområdet, hvor der er mange marinaer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce