Annonce
Fyn

Næsten 1000 senge og otte Covid-19 patienter: Fortsat fuldstændig ro på coronafronten på OUH

Når politikerne nu afskaffer de fleste corona-restriktioner, stemmer det overens med indlæggelsestallene på OUH. De er meget lave.

Fyn: Når politikerne på Christiansborg nu for alvor løsner på de restriktioner, som skal holde covid-19-epidemien i skak, er der i fin overensstemmelse med situationen på Odense Universitetshospital.

For på Region Syddanmarks suverænt største hospital er der fortsat ganske få patienter indlagt med komplikationer som følge af covid-19-infektion.

OUH råder over knap 1000 senge på sine matrikler i Odense og Svendborg. Og tirsdag er der otte patienter indlagt på grund af covid-19.

Annonce

Fyens Stiftstidende har gennem foråret og den første del af juni løbende fået tilsendt oplysninger om antallet af indlagte. I maj har der ikke været mere end 10 patienter, som er visiteret til hospitalsbehandling på grund af komplikationer udløst af covid-19 infektion. Her i juni var det højeste antal 11 corona-patienter den 1. og 2. juni.

Ganske få på intensiv

Det var i de første uger af april i år, at kurven med indlagte for alvor begyndte at knække. Den 8. april var der 23 indlagte med corona. I løbet af få dage herefter dalede tallet til under ti personer og har befundet sig der siden - fraset de to første dage af juni.

Fakta: Kampen mod corona

Da covid-19 i det tidligste forår 2020 ramte Europa, blev der med forfærdelse set på, hvordan ellers velfungerende hospitalsafdelinger i lande som Italien, Frankrig og Spanien blev slået helt og aldeles omkuld. Uhyggelige scener, som senere også kom til at udspille sig i blandt andet Storbritannien, USA og Brasilien.

Overalt i verden indførte regeringer og myndigheder restriktioner på samfundslivet. Alt sammen for at dæmme mest muligt op for spredningen af covid-19. Missionen har hele tiden været at sikre, at sundhedsvæsenet blev sikret kapacitet til at behandle de mest syge corona-patienter.

Lande rundt om i verden er siden årsskiftet fra 2019 til 2020 blevet ramt af flere bølger, hvor coronaen har bredt sig ekstra meget. Blandt andet på grund af muteret og mere smitsom virus. I Danmark har der været to bølgetoppe. Andre steder i verden tre.

På intet tidspunkt i foråret har der været mere end fem patienter på OUH, der har været så hårdt ramt af corona, at de har haft behov for indlæggelse på intensivafsnit.

Det sene forårs lave indlæggelsestal på OUH er langt fra dem, som hospitalet skulle håndtere, da coronaens to hidtidige bølger skyllede igennem Danmark.

Under første bølge nåede OUH sidst i marts 2020 op på 44 indlagte corona-patienter, hvoraf 11 af de syge havde behov for indlæggelse på intensivafsnit.

Den anden bølge, som ramte landet i december 2020 og januar 2021, medførte den 12. januar i alt 41 indlagte patienter som følge af covid-19.

Annonce
Ærø For abonnenter

Succes i Borgnæs: Skurvogn omdannet til cafe

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Stor manøvre i sydfynsk bilbranche: C.A. Larsen overtager Citroën og Opel

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Ærø

Sidste chance: Eneste vaccinested på Ærø lukker

Svendborg

Sort Audi stjålet i Hesselager: Politiet har en mistænkt i kikkerten

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Coronasplittelsen må ikke slå rødder

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Rynkeby Foods henter erfaren salgsdirektør

Ærø For abonnenter

20 timer i røg og damp: Michael måtte bore sig vej ind i boksen, da håndtaget faldt af

Sport

Mens du sov: Danmark får ny medalje og Norge satte verdensrekord

Svendborg

Narkosalg, afpresning og vold: To svendborgensere fængslet

Erhverv For abonnenter

Brugsforening standser blødning med omstridt butikslukning: - Det var mit lille barn

Ærø

Gratis færger alle dage med Ærøfærgerne

Annonce