Annonce
Svendborg

Torsdagens coronatal: Smitten falder fortsat

Retningslinjerne blev afleveret på flere sprog, da en mutation af covid-19 op til påske ramte området omkring Byparken i Svendborg, men nu er der styr på smitten, der falder for syvende dag i træk i Svendborg. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Fald i smitten i Svendborg og Faaborg-Midtfyn. Ærø er uden smitte i 27 dage.

Sydfyn: Smittetallet steg markant i Svendborg, da en mutation blev opdaget lige op til påske, men nu er antallet af smittede igen stabilt.

Det nyeste tal fra Statens Serum Institut viser torsdag, at der har været 40 smittede i Svendborg Kommune i den seneste uge. Det tal har ikke været så lavt siden den 23. marts.

I Faaborg-Midtfyn steg smittetallet også voldsomt i slutningen af marts, men her er det også stabiliseret. Fra onsdag til torsdag faldt det fra 19 til 15, og der har ikke været så få smittede i Faaborg-Midtfyn i en måned.

På Langeland og Ærø er der ingen ændringer i smittetallet. Der er fortsat to smittede på Langeland, mens Ærø er smittefri – nu for 27. dag i træk. Fanø, Samsø og Læsø er også helt smittefri.

På landsplan er 717 borgere i den seneste uge konstateret smittet med covid-19, mens der ikke er nogle ændringer i antallet af indlagte. Torsdag var der 237 indlagte – heraf 37 på intensiv og 20 i respirator.

Det stabile antal af indlæggelser fik tidligere på ugen den borgerlige opposition på Christiansborg til at opfordre regeringen til at fremrykke dele af den aftalte genåbningsplan, men det blev afvist af sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Han ønsker fortsat en genåbning i etaper og har en frygt for at miste kontrollen.

Indkøbscentre, stormagasiner og arkader under 15.000 kvadratmeter åbner som næste led i planen den 13. april. /gru

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce