Annonce
Sport

Toptræner i hård kritik af VM-kvalitet

Nicolej Krickau, cheftræner GOG: - I mit mindset skal kvalitet være i højsædet. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix
Der er for langt mellem top og bund ved VM-slutrunden, siger GOG-cheftræner Nicolej Krickau, der foreslår færre hold og eventuel indførelse af et B-mesterskab.

Danmark har foreløbig spillet fem kampe ved VM-slutrunden i Egypten. Det gælder tre indledende kampe og to i mellemrunden.

Målforskellen i de fem kampe endte således - i de rød-hvides favør: Plus 14 mod Bahrain, plus 20 mod DR Congo, plus 11 mod Argentina, plus ni mod Qatar og plus syv mod Japan.

Og der har reelt været tale om klasseforskel i samtlige kampe - uden risiko for danske nederlag.

Også i andre af de foreløbig spillede kampe ved slutrunden har klasseforskellen mellem holdene været stor, og der har indtil nu været meget få "brag".


Det er for eksempel ikke i orden, at man skal hen til kamp fem eller seks ved en VM-slutrunde, før Danmark møder reel modstand

Nicolej Krickau, cheftræner i GOG


Kritikken af strukturen er da også hård fra Nicolej Krickau, cheftræner i GOG. Han siger:

- Med 32 hold i slutrunden er VM-produktet udvandet. Produktet er simpelthen blevet for dårligt. Der er simpelthen for langt mellem top og bund. Det er for eksempel ikke i orden, at man skal hen til kamp fem eller seks ved en VM-slutrunde, før Danmark møder reel modstand.

- Et af argumenterne for slutrunden med de mange hold er jo udbredelse af spillet?

- Det argument forstår jeg da så udmærket, men i mit mindset skal kvalitet være i højsædet ved en VM-slutrunde. Og når man så samtidig har debatten om, at spillerne er belastede af rigtig mange kampe i løbet af en sæson - i ligaerne og europæiske turneringer - så kan jeg ikke se det rigtige i en slutrundestruktur, der sender spillerne ud i mange kampe, hvor resultatet reelt er givet på forhånd.

Annonce

Kortfattet landstræner

Nicolej Krickau kan forestille sig en slutrunde med 24 hold, ja, måske endog med kun 20 eller 16 hold. Og så nævner han også muligheden for at A- og et B-mesterskab, som man for eksempel kender det fra ishockey.

- Ser du ligefrem den nuværende slutrunde som uværdig for håndboldspillet?

- Nej, sådan vil jeg ikke sige det. Holdene præsterer jo så godt, de kan. Det er bare ikke alle, der har niveauet.

Ved det virtuelle pressemøde fra Egypten søndag eftermiddag stillede Sport Fyn landstræner Nikolaj Jacobsen spørgsmålet:

- Synes du, at kvaliteten af VM-slutrunden har været i orden indtil nu? Er det ikke en udvanding af slutrunde-produktet, at Danmarks skal frem til kamp fem eller seks, før modstanden bliver reel?

Det var imidlertid et spørgsmål, som landstræneren svarede meget kortfattet på:

- Det vil jeg egentlig slet ikke svare på. Karsten, det er faktisk helt uacceptabelt, at du stiller sådan et spørgsmål, når vi har at gøre med spillere, der prøver at gøre deres bedste.

- Men er det i orden, at man har lande som Uruguay og Bahrain med i en mellemrunde ved en VM-slutrunde? Og skulle man for eksempel ikke overveje et A- og og B-mesterskab?

- Nej!

Annonce

Der bliver en regning

GOG har fire spillere med i den danske VM-trup - Anders Zachariassen, Morten Olsen, Mathias Gidsel og Emil Jakobsen. Gidsel har næsten fået fuld spilletid i samtlige fem kampe, Danmark har spillet.

For GOG venter et intenst forår med kampe i ligaen, European League og pokalslutspillet Final 4 - en sæson, som først slutter i slutningen af juni.

På spørgsmålet, hvordan har det med at følge sliddet på sine spillere ved VM-slutrunden, svarer Nicolej Krickau:

- Jeg tror alle ligatrænere har foråret i tankerne, når de følger slutrunden, men vi har tillid til tingene, når spillerne er i landsholdsregi.

- Men selvfølgelig bliver der en "regning", der skal betales for det mentale og fysiske slid, spillerne bliver udsat for. Jeg vil da have fokus på, at mine får luft - at der bliver en oase for dem - når de kommer tilbage, for at de kan holde hele vejen til sæsonen er slut. Ikke lige når de kommer tilbage fra slutrunden men måske i slutningen af februar eller starten af marts.

Nicolej Krickau ser i øvrigt nu en god vej for Danmark til finalen og har de rød/hvide som VM-favorit med Spanien og Norge som de hårdeste konkurrenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aflyst boligmesse blev startskuddet for et år med corona på Sydfyn: Da han tændte telefonen, var verden på den anden ende

Annonce