Annonce
Biler

Topdesigner giver nyt liv til billedskøn klassisk sportsvogn

Den i forvejen smukke Aston Martin Vanquish er ændret på over 100 punkter, som er med til at gøre den en snes yngre. Det gælder bl.a. nye spoilere i kulfiber-materialer. Foto: Callum
Den navnkundige bildesigner Ian Callum genskaber 25 eksemplarer af sin billedskønne Aston Martin Vanquish fra starten af dette årtusinde.
Annonce

Den kendte danske Cobra-maler Asger Jorn lavede i sin tid en serie billeder, hvor han malede oven på andres værker. Sådan noget sker også i bilernes verden. Bare med den forskel, at det her er kunstneren, som ommøblerer sit eget værk. Vi taler om den nærmest ikoniske bildesigner Ian Callum, der har været med til at genrejse Jaguar Landrover med en række nyskabende modeller. Det gælder bl.a. Jaguar F-Type, F-Pace og I-Pace. Men han stoppede tidligere på året. Det skete for at starte sit eget designstudio.

En af de første opgaver går ud på at give en opdatering til den i forvejen billedskønne Aston Martin Vanquish fra 2001, som han selv designede i sin tid hos Aston Martin. Den elegante coupé med V12-motor har fået en opgradering over hele linjen, som bl.a. omfatter nye karrosseridele og spoilere i kulfiber, 20 tommer hjul og full LED-lygter for og bag.

V12-motoren er opgraderet med 60 hk, så den nu yder 580 hk. Foto: Callum
Annonce

Tag uret med

I alt er der foretaget over 100 ændringer på bilen, der i forvejen altså nærmest har et tidløst designsnit. Rent praktisk er planen at ombygge 25 donorbiler, og det bliver ikke billigt. Du skal nemlig lægge 550.000 pund – eller 5,6 mio kr. før danske afgifter, men så leverer Callum også en donorbil. Man kan dog også møde op med sin egen bil og få den ombygget.

Til gengæld kan man så glæde sig over et interiør, hvor den bedagede betjening fra starten af dette årtusinde er skiftet ud med en otte-tommer-skærm, der har Apple Carplay. Som om det ikke var nok, er der integreret et ur fra den eksklusive engelske urproducent Bremont. Det kan endda tages med og bruges som lommeur. Sæderne er ombetrukket med læder fra den skotske producent ”Bridge of Weir”, mens bagsædet er røget ud for at skabe mere plads til bagage. Det var en af svaghederne i modellen.

Annonce

Flere hk

V12-motoren er heller ikke gået ram forbi. Her er effekten øget med 60 hk, så den nu leverer 580 hk, og man kan nu bestille en ny sekstrins gearkasse. Samtidig er undervognen opgraderet, så den byder på mere komfort, uden at det går ud over de sportslige egenskaber.

Aston Martin Vanquish blev fremstillet i 2.589 eksemplarer og erstattet af en ny Vanquish model i 2012. Den blev i fjor afløst af Aston Martin Superleggera. Aston Martin vil dog genoplive navnet til en kommende model med centermotor.

Indendørs har bilen fra starten af dette årtusinde fået storskærm med Apple Carplay, et eksklusivt Bremont-ur, som kan tages med og indtræk i skotsk læder. Foto: Callum
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce