Annonce
Ærø For abonnenter

To venner har fået en lys idé: Vil lave en kulturfestival, som skal lokke flere tilflyttere til Ærø

Karsten Hermansen (t.v.) og Jesper Balslev har arrangeret en kulturfestival som skal vise, at der også sker ting og sager på Ærø om vinteren. Foto: Andrea Bisgaard
Karsten Hermansen og Jesper Balslev afholder i begyndelsen af marts en kulturfestival, som er rettet mod turister og kommende ærøboer. - Vi vil gerne gøre op med fordommen om, at der intet sker på Ærø om vinteren, siger de.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Læserbrev

Debat: Et tidligt Marstal Museum var faktisk startet i 1914

Læserbrev: I forbindelse med Aage Kürsteins udmærkede indlæg om Marstal Søfartsmuseum skal det for god ordens skyld noteres, at et tidligt Marstal Museum var startet i 1914 på initiativ af købmand og skibsreder Hans Christensen, søn af den kendte H.C. Christensen. Grundet tidernes ugunst (1. Verdenskrig og Den spanske Syge, hvor Hans Christensen mistede tre sønner inden for en uge) gik det nystartede museum i bero. Effekter, der var indsamlet, blev bevaret og gik senere videre til det nuværende museum. På avisopfordring fra 61 borgere om at møde på Hotel Ærø d. 17. oktober kl. 8 Aften (1929) med det formål "at søge dannet en Museumsforening for Oprettelse af et Museum i Marstal." hed det at "det gælder nu kun om at bygge videre paa det allerede paabegyndte Værk". Initiativtagerne var inspireret af en stor udstilling på Marstal Havn, hvortil mange effekter havde været udlånt. En forening blev stiftet, og den nyvalgte meget aktive bestyrelse fik helt naturligt den museumsinitiativrige købmand Jens Hansen som arbejdende formand. En position han bestred med fuldt fortjent anerkendelse i gennem 49 år. Jens Hansen var ikke svigersøn til H.C. Christensen, men dog i noget fjernt slægtskab. Museet fik fra begyndelsen til huse i ejendommen Strandstræde 3, der meget generøst blev stillet gratis til rådighed af ovennævnte købmand Hans Christensen. Her havde museet sine udstillinger frem til museet selv købte sin første ejendom, Prinsegade 4, i 1933.

Annonce