Annonce
Svendborg

Tiltrængt julefrokost

Annonce

For en uge siden var jeg til årets første og måske eneste julefrokost. Og nøj, hvor havde jeg sammen med mine døtre glædet mig til min 83-årige tantes hjemmelavede mad, efter at vi blev inviteret lige efter efterårsferien.

Som altid, da vi sad bænket omkring bordet i lejligheden i Fredericia, kommenterede min jævnaldrende fætter sin mors stegte sild og lagde op til diskussion om, hvorvidt de er for milde eller for skarpe i smagen.

Diskussionen er en tradition, ligesom årets smag af citronfromagen er til påskebordet.

Påskefrokosten med laks, lammesteg og citronfromage blev aflyst i år, og det er forsvindende og frustrerende lidt, vi har set til hinanden i familien, hvor vi kan holde os på 10 personer, på grund af covid-19. Ikke mindst fordi min tante skulle komme sig efter to gange hofteoperation med min 81-årige onkel som sygepasser.

Men nu skulle familien samles til den traditionsrige julefrokost på slaget 12, dog uden den sædvanlige skrub-af-mad først på aftenen, blev det annonceret i forbindelse med invitationen.

Det blev dog ændret et døgn før, hvor min onkel ringede og altid lyder, som om det gælder liv eller død. I stedet var den gode melding, at vi ville få hjemmelavet hønsekødssuppe, for nu var de alligevel i gang med at lave tarteletter med høns i asparges.

Siddende der med familien, der tæller alt fra en fireårig til en 83-årig, der alle er i stand til at spille sorteper, gik det op for mig, hvor meget jeg egentlig har savnet at være sammen med dem. Og det er også stadig sandt, at vejen til hjertet går gennem maven, men allerhelst uden om covid-19 i disse tider.Men nu skulle familien samles til den traditionsrige julefrokost på slaget 12, dog uden den sædvanlige skrub-af-mad først på aftenen ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce