Annonce
Erhverv

Tilstoppet sejlløb fik forpagter til at spejde mod land for profit

Dorthe Jepsen med en af sine sønner, da de lige var tiltrådt som forpagtere af Dageløkke Havn. Ved årsskiftet kastede de imidlertid håndklædet i ringet. Privatfoto.
2020 var rent økonomisk et godt år for Langelands havne. Bortset fra i Dageløkke, hvor sejlløbet udgjorde en fare for mange sejlere, og Dorthe Jepsens café i stedet måtte servicere turister i autocampere.

Dageløkke: Dageløkke Havn er sat til salg, og en af de salgsmodeller, ejerne af havnen sysler med, er at hyre en samarbejdspartner til i første omgang at forpagte havnen for derefter at købe den fri.

Dorthe Jepsen og hendes to sønner Jannik og Mads Thomsen, der har forpagtet havnen, befandt sig sidste år i et lignende forløb. De tre endte med at springe fra forhandlingerne, da de udfordringer, der knytter sig til at drive en havn med et tilsandet sejlløb, blev for store.

Det fortæller Dorthe Jepsen.

- Hvis du spørger på mange af de andre havne på Langeland og Fyn i øvrigt, vil de sige, at 2020 var et fremragende år på regnskabssiden, fordi ingen kunne rejse til udlandet. Alle andre havne var spækfyldte. Vi fik også mange opkald sejlere, men måtte sige til dem, at de ikke kunne komme ind gennem sejlløbet, hvis de stak mere end to meter.


Som sejler vil man nok mene, at det vigtigste er, at man kan komme ind og ud af havnen.

Dorthe Jepsen, tidl. forpagter, Dageløkke Havn


Annonce

Nul kroner

I et forsøg på at tiltrække turister, åbnede de en lille café, som solgte morgenbrød. Det gjorde en forskel, men det var ikke nok.

- I løbet af de ni måneder, vi forpagtede havnen, tjente vi nul kroner til lønninger. Der kom for få sejlere til, at vi kunne få de faste omkostninger dækket, siger Dorthe Jepsen.

Dorthe Jepsen og hendes sønner stoppede som forpagtere ved årsskiftet. Hun ser stadig et potentiale i havnen, men det kræver en række investeringer. Først og fremmest i ydermolen og i sejlløbet, mener hun.

- Som sejler vil man nok mene, at det vigtigste er, at man kan komme ind og ud af havnen. Det er synd, at de ikke kan det, for det er en naturhavn med badestrand. Det er et fantastisk sted.

Dorthe Jepsen oplyser, at den nuværende udbudspris på to millioner kroner er højere, end da hun sammen med sine to sønner lå i forhandlinger med ejerne Uffe, Torben og Dan Jeppesen om at overtage ejerskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce