Annonce
Ærø

Tilskudssag sendt til Ankestyrelsen

Onsdagens møde i kommunalbestyrelsen var formodentlig det sidste, der blev holdt via Skype. I næste måned er politikerne tilbage i byrådssalen. Screengrab: Peter Becher Damkjær
Sag om tilskud til Ærøxpressen blev onsdag aften sendt til hjørnespark, efter der blev rejst tvivl om konklusion i vigtigt notat.
Annonce

Ærø: Om Ærøxpressen får - eller rettere overhovedet MÅ få - tilskud til at reducere billetpriserne til campingvogne og gøre det gratis at tage cykler med færgen, blev ikke, som der ellers var lagt op til, afgjort på mødet i kommunalbestyrelsen onsdag aften.

Sagen var en udløber af, at man i Økonomi- og erhvervsudvalget fornyligt besluttede at kompensere det kommunale færgerederi for netop de samme billetreduktioner i forbindelse med et turistfremstød.

I samme udvalg havde man afvist at yde det private rederi Ærøxpressen en lignende kompensation, og derfor havde DF's Flemming Boye bedt om helt grundlæggende at få belyst lovligheden i at give et kommunalt tilskud til et privat rederi.

Selvom kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg havde udarbejdet et notat i sagen, der klart vurderede, at det ikke var lovligt at yde den slags tilskud til en privat virksomhed, blev der i løbet af den lille times diskussion, punktet affødte, sået tvivl om notatets anvendelighed, og derfor blev det besluttet at bede Ankelstyrelsen tage stilling til det helt grundlæggende spørgsmål.

Turen ind omkring Ankestyrelsen kommer ikke til at få betydning for de allerede besluttede tiltag om billetprisreduktion på de kommunale færger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce