x
Annonce
Erhverv

Tilfredshed i Fynske Bank - høstede nye kunder i stor stil

Fynske Bank-direktør Petter Blondeau er især tilfreds med, at det lykkedes at få 2400 nye kunder ind i butikken. Foto: Katrine Becher Damkjær
Tilfredshed med årsregnskabet i Fynske Bank, som ikke bare lavede en fin bundlinje, men også fik masser af nye kunder i butikken.

Svendborg: En fin bundlinje, masser af nye kunder samt en forventning om, at succesen ikke vil blive gentaget i indeværende regnskabsår.

Det er nogle af overskrifterne for 2018/2019-årsregnskabet i Fynske Bank.

Banken leverede et overskud på 87,8 millioner kroner før skat, og det har direktør Petter Blondeau det godt med.

- Vi er meget tilfredse med det, vi har opnået, men samtidig er vi også ydmyge, siger han og peger på, at banken solgte 75 procent af sin beholdning af aktier i selskabet Sparinvest Holding - og fik 17,7 millioner kroner for dem.

- Så det er en ekstraordinær kursgevinst, og sådan en havde vi også sidste år, hvor vi solgte vores kapitalandele i Value Invest, siger Petter Blondeau om salget, som dengang indbragte 36,3 millioner kroner.

Den slags indtægter kaldes ekstraordinære af den grund, at de ikke kommer hvert år, og derfor er forventningerne til indeværende regnskabsår mere beherskede.

- Et overskud på 35-45 millioner kroner er nok et mere realistisk bud. Også fordi vi står over for en række store it-investeringer, og fordi vi ikke længere har indtægter fra de kapitalandele, vi har solgt, siger direktøren.

Annonce

Det, der virkelig glæder mig, er, at vi har fået 2400 nye kunder, så vi nu har omkring 45.000 i alt.

Petter Blondeau, direktør, Fynske Bank

2400 nye kunder

Men tilfreds med resultatet er han, og der er mere at smile ad.

- Det, der virkelig glæder mig, er, at vi har fået 2400 nye kunder, så vi nu har omkring 45.000 i alt, siger Petter Blondeau.

Det er skyldes ikke, at banken har indvundet nyt land ved at åbne i byer, hvor den ikke var i forvejen, oplyser bankdirektøren, der desuden afviser, at tilgangen er resultatet af en større og dyrt betalt charmeoffensiv.

- Vi ligger meget højt i vores kundetilfredshedsmålinger, og det betyder, at kunderne bliver ambassadører for os. Så mange af dem, der kommer ind, har talt med nogle, som har omtalt os positivt, og det glæder mig. For det er kunderne, vi skal leve af, siger Petter Blondeau.

Udlån og indlån

Helt fri for skønhedspletter er regnskabet dog ikke.

Regnskabsposten indlån udgør små 5,6 milliarder kroner, hvilket er et par hundrede millioner kroner mere end året før, mens udlån udgør tre milliarder kroner - et fald på små 200 millioner kroner.

Kunderne sætter med andre ord flere penge på bogen, mens deres gæld til banken er faldet, og det er ikke umiddelbart sundt for et pengeinstitut i en tid, hvor renten er negativ, så der skal betales for at have penge stående i Nationalbanken.

Hvad Petter Blondeau da også erkender.

Han forklarer, at det skyldes, at kunderne efter råd fra banken ofte lægger kreditforeningslån om og får penge i hånden, som de så ikke sjældent bruger til at indfri bankgæld.

- De er sådan lidt bagsiden af medaljen, men vi gør det med glæde. For det er god rådgivning, siger Petter Blondeau, som desuden oplyser, at det er er klassiske bankforretninger som for eksempel bolighandler, billån, erhvervskunder, investering og omlægning af realkreditlån, som banken har tjent penge på i regnskabsåret - altså ud over salget af aktier.

Fynske Bank havde i gennemsnit 168 fuldtidsansatte i regnskabsåret - et tal, der i øvrigt var steget til 176 ved udgangen af 2019.

Egenkapitalen er 1,1 milliard kroner.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Skoler og daginstitutioner åbner torsdag den 16. april: - Det kommer til at være en anden hverdag, end den vi kendte før corona

Svendborg

Ambulanceredder i frontlinjen: Skal vi sætte vores eget eller patientens liv først?

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce