Annonce
Langeland

Tilflytterpar vil sprede fed energi fra transportabel madbiks

Sidsel Bjerregaard, som har en baggrund i fotografi og arkitektur, har sammen med sin kæreste startet virksomheden The happy foodtruck. Foto: Kasper Baatrup
Nyt koncept står klar til at indtage Langelands turistsæson med vafler, burritos, kaffe, kærlighed og knæhøj karse.

Snøde: På en varm og vindstille sommerdag i Snøde har en lille rød madvogn prydet med farverige buddhistiske symboler klinet sig op ad Brugsens gule murstensbygning. Inden vognen, som har fået navnet The happy foodtruck, blev parkeret ved byens træfpunkt, havde medejer Sidsel Bjerregaard placeret nogle sten med påmalede mønstre forskellige steder i nærheden. Stenene skulle sprede positiv energi og give en god start på forretningseventyret.

- Jeg har tit tænkt, at jeg skulle have levet i 70’erne, siger den 43-årige medejer af The happy foodtruck, som af udseende kunne være et vindpust fra selvsamme årti.

Da Sidsel Bjerregaard i foråret oprettede virksomheden sammen med sin ungarske kæreste Istvan Tombor, havde de ikke kendt hinanden i mere end nogle få måneder.

Annonce

De mødtes på dating-app’en Tinder sidste år. Hun boede i Grønland, men havde indstillet app’en til at sondre singlemarkedet i det sydlige Jylland. Her var skibskokken Tombor gået i land. De blev et virtuelt match, begyndte at skrive frem og tilbage og flyttede efter kort tid sammen i et lyserødt hus i Snøde.

Sidsel Bjerregaard og Istvan Tombor bliver på Langeland sommeren over, men vil overveje at udvide konceptet og opsøge andre markeder, når turistsæsonen går på hæld. Foto: Kasper Baatrup

Nu står de skulder ved skulder i det lille køkken foran byens købmand og opbygger erfaring, inden de om kort tid skal køre øen tynd for at bespise turister og lokale fra Lohals til Bagenkop.

- Der skal selvfølgelig være noget økonomi i det, for at det kan løbe rundt, men det primære formål er at sprede god stemning, og der er mad bare en god forudsætning, siger Sidsel Bjerregaard.

Take-away var åbenlyst

Det mobile koncept er et produkt af kærlighed i coronaens tid. Efter parret flyttede til Langeland skulle 47-årige Tombor finde ud af, hvordan han bedst gjorde brug af sine evner som kok. Restauranterne var tvangslukkede. Take-away var deres eneste mulighed for at holde gang i salget.

- På det tidspunkt vidste vi ikke, hvor det ville ende. Sådan noget som at spise ude eksisterede ikke. Og selv hvis restauranterne åbnede, var det ingen garanti for, at de ikke ville blive lukket igen. Det virkede som det mest sikre at satse på take-away, siger han.

Madbodens menukort består blandt andet af mexicanske burritos fyldt med vegetarisk, italiensk antipasti, vafler lavet med inspiration fra Hong Kong, peruviansk kaffe. The happy foodtruck er ikke for kødelskere, og det går ikke ubemærket hen i Snøde.

- Hvad med at sælge noget ordentligt mad, vrisser en moden herre, inden han knugende om sin indkøbspose glider ud af syne.

Resten af dagens reaktioner er positive. Konceptet ser især ud til at have fat i Snødes kvinder. En af dem, der drages mod duften, er sosu-hjælper Lene Vildsø Madsen. Hun sætter tænderne i en burrito. Den er god, siger hun. Prisen på 45 kroner er hæderlig. De 65 kroner, hendes veninde betalte for sin is, minder Lene Vildsø Madsen om engang hun under et besøg i København måtte slippe det dobbelte for et enkelt stykke smørrebrød, men sammenligningen holder alligevel ikke helt, konkluderer hun. Her i Snøde er vi i et mere acceptabelt prisleje.

- Det er godt med den slags initiativer, siger hun og nikker i retning af Tombor og Bjerregaard, som er ved at betjene to nytilkomne kunder.

- Det er sådan noget, vi har brug for. Det er med til at holde sammen på små samfund som vores, tilføjer hun.

Annonce

Livs- og forretningspartnere

Mens veninderne taler om løst og fast, lægger Tombor og Bjerregaard i fællesskab sidste hånd på seneste bestilling.

- Jeg var lidt nervøs i starten, siger han henvendt til sin livs- og forretningspartner.

- Du har jo ingen køkkenerfaring. Men du lærer virkelig hurtigt.

Hun svarer:

- Det er let, når vi er sammen. Jeg kan virkelig godt lide at være sammen med dig.

Smil og tavshed følger.

Seks måneder efter de lærte hinanden at kende har Sidsel Bjerregaard og Istvan Tombor startet det mobile gadekøkken The happy foodtruck sammen. De markedsfører sig primært på Facebook, hvor deres færden på kryds og tværs af Langeland kan følges. Foto: Kasper Baatrup


Imens kommer en kvinde ud af Brugsen. Mens hun låser sin cykel op, siger hun:

- Hvor er det bare dejligt, at I er her.

Snøde må nyde det, så længe det varer. Turistsæsonen drager nærmere, og for The happy foodtruck venter de åbne langelandske landeveje.

- En clairvoyant fortalte mig engang, at det er meget vigtigt, at jeg ikke er bundet til ét sted. Sådan har vi det nok begge, ikke? siger Sidsel Bjerregaard.

- Jo, den ultimative ambition er frihed, siger Istvan Tombor.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Svendborg Efterskole huser veteranbørn: Sommerlejren giver dem ro i hverdagen

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nogle dage er her frit lejde, andre dage koster det en plovmand: Bøderegn på tom kommunal græsplæne

Langeland For abonnenter

Lohals Havn trives i bedste velgående: - Det er et ovenud tilfredsstillende resultat

Navne

Jesper Skovhus stiller op til valg: Lige nu bliver Langeland afviklet i stedet for udviklet

Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Ærø For abonnenter

Udsigten skifter ejer: Hotellet skal udvides

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Bekymrende mangel på faglært arbejdskraft i plejefag

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Fyn For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Svendborg

Bjæf og knurren i hundeforening: Instruktører kapper hundesnoren og danner ny forening

Kultur For abonnenter

På Sydfyn blomstrer musikken: Tom Bjerg mener at musikmiljøet er stærkere end Københavns

Langeland

78-årig ville køre hjem: Borgere holdt fuld kvinde tilbage

Annonce