x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tilflyttere vil skabe nyt kor i Nr. Broby

Et nyt kor er på vej i Nr. Broby. Modelfoto
To veninder arbejder på at få stablet et sangfællesskab på benene.

Nr. Broby: Bor du i Nr. Broby eller omegn, og kunne du tænke dig at synge sammen med andre, så kan du godt begynde at glæde dig. Arbejdet med at få stablet et nyt kor på benene i området er nemlig i fuld gang.

Bag initiativet står to veninder, Katrine Skov og Ditte Raun Glasdam, som inden længe flytter til området.

- Da vi begge elsker at synge og har gået til gospel over to-tre sæsoner inde i Odense, var vi meget enige om, at når vi nu flyttede samme sted hen, ville vi gøre alt for at starte et nyt kor op. Ideen er at få etableret et gospel/pop/soul-kor, da der ikke er sådan et i nærheden, kun klassiske kor, forklarer Katrine Skov.

Hun er selv blevet grebet af det at synge sammen med andre.

- Jeg elsker korsang. Jeg er virkelig fan af den samlede energi, der kommer ud af sådan et fællesskab. Jeg har været i kor eller sunget det meste af mit liv, siger hun.

Nr. Broby Friskole har stillet et musiklokale til rådighed til det nye initiativ, og det er formentlig her, koret kommer til at holde til.

Annonce

Korleder søges

Koret mangler dog stadig en nøgleperson - nemlig en korleder.

- Vi søger med lys og lygte efter en korleder, der er frisk på at lede koret. Ditte og jeg står meget gerne for alt det, der er omkring korsangen som repertoire, administrative opgaver og alt andet. Men vi har ingen korledererfaring og ønsker os meget en, der kan høre alle de skønne stemmer mere enkeltvis i mængden af det kor, vi forhåbentlig får stablet på benene.

Interessen har været overvældende - 40 kvinder har allerede tilkendegivet deres interesse. Men mænd er også meget velkomne.

- Vi mangler blot ledelse af sangen og musikken, så er vi forhåbentlig i gang med det samme, siger Katrine Skov.

Er man en potentiel korsanger eller korleder, kan man tage kontakt til initiativtagerne gennem Facebook-gruppen "Opstart af kor i Nr. Broby".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vækst uden styring?

Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce