Annonce
Sport

Til tops i gruppen: Odense Håndbold vågnede op mod langsomme rumænere

Odense Håndbold topper gruppe c efter søndagens sejr over rumænske CS Gloria. Foto: Frederik Steen Nordhagen
CS Gloria forsøgte at trække tempoet ud af kampen, da rumænerne søndag gæstede Odense Idrætshal i EHF-Cup-gruppespillet.
Annonce

Håndbold: Søndag eftermiddag slog Odense Håndbold rumænske CS Gloria med 25-19 i EHF-Cuppen, hvilket betyder, at Odense Håndbold nu topper gruppen med maksimumpoint.

Sejren kom dog ikke i hus uden vanskeligheder, og især i første halvleg led Odense under rumænernes langsomme spil.

- Det, vi ser i dag, er typisk østeuropæisk håndbold, hvor man forsøger at spille meget langsomt. De ved godt, at de skandinaviske hold er gode til at løbe, og derfor vil de naturligt tvinge tempoet ned, sagde Karen Brødsgaard efter sejren.

Odense Håndbold kom ikke bragende ud til kampen, hvor man som orangeklædt skulle vente helt frem til det femte spilleminut, før Nycke Groot satte første Odense-scoring i kassen.

I kampens første 10 minutter fulgtes de to hold ad, men der var alligevel god grund til optimisme hos hovedparten af tilskuerne i Odense Idrætshal, da man sad med følelse af, at hjemmeholdet spillede sig langt lettere til sine afslutninger end de rumænske gæster.

Odense Håndbold kunne således havde ført relativt sikkert godt halvvejs i første halveg, men især Stine Jørgensen og Mie Højlund smed overraskende mange afleveringer væk i angrebspillet.

Nycke Groot blev kampens topscorer med 10 mål. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

Profiler revet ud

Det var tydeligt, at CS Gloria var kommet for at trække tempoet ud af kampen.

Gæsterne havde langsomme igangsætninger, varmede bolden og gjorde stort set alt for at ødelægge Odenses rytme.

Karen Brødsgaard og Kristian Danielsen var dog heller ikke tilfredse med Odenses eget spil, hvorfor de to målløse spillere Stine Jørgensen og Freja Cohrt godt halvvejs blev flået ud til fordel for henholdsvis Ingvild Bakkerud og Suzanne Bækhøj.

Udskiftningerne hjalp ikke meget på spillet, og Odense Håndbold måtte derfor nøjes med at gå til pause ved stillingen 9-9.

Det var rumænerne, der kom bedst ud til anden halvleg, hvor gæsternes Mariana Costa, der tidligere har spillet for både Vendsyssel og Nykøbing Falster, viste godt spil i både offensiven og defensiven.

Annonce

Klassisk østeuropæisk

I anden halvlegs 13. minut knækkede kampen endelig til Odenses fordel, efter især Nycke Groot havde spillet sig op.

Hollænderens mange scoringer i denne periode betød, at Odense slog et lille hul ned til rumænerne, som gæsterne aldrig formåede at hente.

Derfor blev kampens sidste minutter også kun et spørgsmål om, hvor meget den danske sejr skulle lyde på.

Ind kom spillere som Jessica Quintino og Sara Hald, der fik lov til at vise sig frem foran de 1642 tilskuere, som havde valgt at bruge deres søndag eftermiddag i Odense Idrætshal, hvor de kunne se Odense køre sejren på 25-19 stille og roligt hjem i de sidste minutter.

Efter kampen var Karen Brødsgaard tilfreds med anden halvleg, selvom hun anerkendte, at første halvleg langt fra var godkendt.

- Vi laver for mange fejl i første halvleg, men det får vi ligesom udryddet, samtidigt med vi lykkes med at skrue tempoet op. I den fase var forsvarspillet særligt vigtigt, og det lykkedes vi så med, da vi får brudt meget af deres spil, sagde Karen Brødsgaard.

Med sejren topper Odense Håndbold gruppen med seks point i tre kampe, mens ungarske ÉRD ligger på andenpladsen med tre point.

De to bundplaceringer i gruppen tager CS Gloria og MKS Lublin sig af med henholdsvis to og et point.

Det ligner i den grad, at Odense Håndbold efter de sidste tre kampe avancerer fra gruppespillet.

Stine Jørgensen har stadig svært ved at finde fordums styrke frem. Foto: Frederik Steen Nordhagen
1642 havde søndag fundet frem til Odense Idrætshal. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce