Annonce
Danmark

TIDSLINJE: Radio24syv tabte udbud efter omstridt proces

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Radio24syv sendte for sidste gang 31. oktober, efter at kanalen havde tabt udbuddet af ny dab-kanal.

I efteråret 2019 tabte Radio24syv udbuddet om en ny dab-kanal, som mange havde anset som radiokanalens redning.

I stedet blev Radio Loud udpeget som vinder af udbuddet efter en omstridt proces, der er blevet kritiseret fra mange kanter.

Onsdag formiddag er kulturminister Joy Mogensen (S) indkaldt til endnu et samråd om sagen.

Det er alle Folketingets blå partier og De Radikale, som har kaldt ministeren i samråd for at få svar på, om hun vil igangsætte en uvildig undersøgelse af forløbet eller lukke Radio Loud, som gik i luften 1. april.

Læs her en tidslinje over forløbet:

* 29. juni 2018: Som en del af medieaftalen skal Radio24syvs hovedsæde flyttes fra København til Vestdanmark ifølge daværende kulturminister Mette Bock (LA).

* 22. marts 2019: Den daværende VLAK-regering og støttepartiet Dansk Folkeparti bliver enige om, at 70 procent af redaktionen på FM4, som er navnet på den frekvens, som Radio24syv har sendt på, skal arbejde mindst 110 kilometer fra København.

* 28. marts 2019: Radio24syv dropper at søge om forlænget sendetilladelse grundet kravet om lokation.

* 4. april 2019: DF-formand Kristian Thulesen Dahl åbner i en kronik mulighed for Radio24syvs overlevelse.

* 5. april 2019: Mette Bock indkalder til møde om Radio24Syv.

* 3. maj 2019: Regeringen og Dansk Folkeparti vil oprette en ny dab-radiokanal. Udbuddet beskyldes for at være skræddersyet til Radio24syv.

* 20. september 2019: Radiokanalerne Radio24syv, Loud og dk4-Radio har alle budt ind på den kommende dab-radiokanal.

* 22. oktober 2019: Loud offentliggøres som vinder af udbuddet og får et budget på 70 millioner kroner årligt til at drive kanalen over fire år.

* 31. oktober 2019: Radio24syv sender for sidste gang, og den nye Radio 4 overtager FM4-båndet.

* 5. november 2019: Folketingets medieordførere udspørger fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) og Radio- og tv-nævnet om forløbet op til Radio Louds sejr i dab-udbuddet.

* 15. november 2019: Radio24syvs tidligere direktør Jakob Kvist meddeler, at stationen lægger sag an mod Radio- og tv-nævnet.

* 19. december 2019: Rigsrevisionen iværksætter undersøgelse af sagens forløb efter anmodning fra statsrevisorerne.

* 1. april: Radio Loud går i luften. Radiokanalen kan efter 14 dage ikke fremvise nogen lyttere ifølge en undersøgelse lavet af Gallup.

* 20. april: Rigsrevisionen konkluderer på baggrund af undersøgelse, at Radio- og tv-nævnet i det store hele har overholdt gældende regler i forbindelse med dab-udbuddet. Statsrevisorerne anser på den baggrund sagen for at være afsluttet.

* 27. maj: Kulturminister Joy Mogensen skal i samråd. Forud for samrådet lyder det fra ordførere, at ministeren skal svare på, om hun vil sætte en uvildig juridisk undersøgelse i gang eller vil lukke Radio Loud.

Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen, Kulturministeriet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce