Annonce
Søsiden

Tidligere fyrskib med øjne og kysseklar trutmund

Tremastskonnert Lobo De Mars stævn kan ligne et par øjne og en kysseklar trutmund. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Tremasteren Lobo De Mar fra Flensborg har været en tur på Assens Skibsværft.
Annonce

ASSENS: Tremast-skonnerten Lobo De Mar er gennem mange år kendt af besøgende i Flensborg havn. Lobo De Mar har sin faste plads ved museumsbroen i Flensborg.

Nu ligger Lobo De Mar i Assens efter et dokophold på Assens Skibsværft. Om der skal laves mere på den, er endnu uafklaret, oplyser værftets direktør, Erling Pedersen til Søsiden.

Lobo De Mar blev i 1902 leveret fra Meyer-værftet i Papenburg som fyrskibet Aussenjade II. Til dens 117-årige historie hører bl. a., at den langs kaj blev bombet i sænk kort før anden verdenskrigs afslutning.

I slutningen af 1970’erne ophørte funktionen som fyrskib, og fartøjet blev af ny privat ejer ombygget til skonnert for chartersejlads. I mange år var skibet hvidt, som det efterhånden toner en del steder på skroget. Nu er den - med behov for en opfriskning - farvet som et historisk, tysk fyrskib.

Karakteristisk er stævnens anker-arrangement, der ligner en kyssende trutmund. Den iøjnefaldende konstruktion stammer fra en ombygning i fyrskibstiden som permanent ankerligger. Da Lobo De Mar var hvid og bar navnet White Shark dannede dette såkaldte midterklyds en særlig skarp kontrast a la hot lips.

Skibet var i en række navngivet Sunthorice, som stadig står ved stævnen. Lobo De Mar er hjemflaget i bekvemmelighedsstaten Belize og er i følge havnechef Ole Knudsen i Assens ejet af en schweizer.

Lobo De Mar har fået udført arbejde på Assens Skibsværft. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Lobo De Mar har stadig sit tidligere navn, Sunthorice, påmalet med store bogstaver. Skibets rigtige navn fremgår af det lille skilt ovenover. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce