Annonce
Sport

Tidligere fynsk landsholdsspiller får trænerpost i Danmarksserien

Carsten Hemmingsen bliver ny cheftræner i Odder.
Carsten Hemmingsen tager turen fra Odense til Odder for at træne danmarksserieholdet.
Annonce

Odder: Carsten Hemmingsen, 48-årig tidligere landsholdsspiller, bliver ny træner for Odders danmarksseriehold. Han afløser Michele Demontis, der stopper af familiære grunde.

Det bliver en længere køretur for Carsten Hemmingsen, der bor i Odense.

Carsten Hemmingsen fik sin fodboldopdragelse i Brændekilde-Bellinge Boldklub.

I 1992 skiftede han til B1913, hvor han nåede 54 kampe på to sæsoner.

Han kom til OB, hvor det blev til tre sæsoner, og i 1996 tog han videre til FC København, hvor det blev til 124 kampe og 14 mål..

I 2000 vendte han tilbage til OB, hvor han spillede 191 kampe og lavede 10 mål.

Han fik debut på A-landsholdet mod Mexico i Riyadh i Saudi Arabien 10. januar 1995, da Danmark spillede 1-1. Holdet bestod bl.a. af Michael Laudrup, Brian Laudrup, Lars Høgh og Brian Steen Nielsen med Richard Møller Nielsen som landstræner. Der skulle findes en vinder, og Danmark vandt 4-2 i straffesparkskonkurrencen.

Carsten Hemmingsen fik fire kampe på ligalandsholdet i januar 1998 i Kings Cup'en i Thailand, hvor Danmark vandt 3-0 over Thailand, 2-0 over Sydkorea og tabte 2-0 til Egypten og 1-0 til Thailand. Han spillede på hold med Peter Kjær, René Henriksen, Erik Bo Andersen og Morten Bisgaard. Bo Johansson var landstræner.

I 2004 spillede han først i AB og senere et år i VB. Han kom derefter til AGF i tre måneder og sluttede som spillende træner i Dalum.

Efter sin aktive karriere har han arbejdet på Fyn i B1909, Aarup, Svendborg, Middelfart og Marienlyst.

Som spiller var han en hård midtbanespiller - en type som Vejles Brian Steen Nielsen.

Hans bror Michael Hemmingsen har også været på A-landsholdet.

Jeg kan garantere, at mine spillere altid er i superform. Det kommer de også i Odder. Jeg er glad for at tiltræde i den lange pause mellem efterår og forår. Det giver mig tid til at arbejde med den brede trup, der er i Odder.

Carsten Hemmingsen

Annonce

Ungt hold i Odder

Michele Demontis har fået holdet til at fungere i de seneste uger. Odder spillede tre flotte kampe mod Hedensted, Kolding Boldklub og OKS, men har savnet stabilitet og ligger under nedrykningsstregen i danmarksserien.

Klubbens andethold består af mange unge spillere. Holdet vandt jyllandsserien og rykker op i jyllandsserien 1.

- Jeg får en køretur på halvanden time til Odder, men det bekymrer mig ikke, siger Carsten Hemmingsen. Hellere køre 50 km ekstra og få det rette set-up. Jeg har ikke set Odder spille, siden jeg var i Svendborg, men jeg har talt med en fynsk træner, der har mødt Odder.

- Odder har mange unge talenter, og så er det min opgave at finde nogle bærende kræfter, der kan hjælpe de unge på vej, siger Carsten Hemmingsen. Jeg kan garantere, at mine spillere altid er i superform. Det kommer de også i Odder. Jeg er glad for at tiltræde i den lange pause mellem efterår og forår. Det giver mig tid til at arbejde med den brede trup, der er i Odder.

Han spillede på old boys landsholdet i år, og det fortsætter han med i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Annonce