Annonce
Fyn

Tidligere corona-hotspot knækker kurven: Nordøstfyn er næsten fri for smitte

I løbet af weekenden kommer testbilerne fra Ambulance Syd til både Langeskov, Munkebo og Kerteminde. Arkivfoto: Jens Thaysen
Kerteminde Kommune har så få tilfælde af coronavirus, at de er nummer 96 på listen for danske kommuner den seneste uge.

Nordøstfyn: Fredagens tal fra Statens Serum Institut viser, at det går rigtig godt for Kerteminde Kommune med at begrænse coronasmitten.

Torsdag havde der været fire tilfælde i den forgange uge, mens tallene for fredag peger på, at der i seneste syv dage har været tre smittetilfælde af covid-19. Det betyder, at incidensen - smittetilfælde per 100.000 indbyggere, er på rekordkurs nedad med et tal på 12,6.

Anders Bjældager, kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, fortæller, at smittetallet er glædeligt nyt.

- Det kan vi selvfølgelig kun være glade for, og det er godt at se, at det ser ud til, at alle er gode til at få fulgt de anbefalinger, der er. Det er både, hvad man foretager sig i sit private hjem, når man er på arbejde, eller når man afleverer sit barn i daginstitution. Det tyder på, at alle er gode til at være opmærksomme på det.

Han tilføjer, at det nu er vigtigt, at borgerne fortsat efterlever de nationale anbefalinger om afstand og afspritning.

- Vi skal blive ved med at følge retningslinjerne. Det er afgørende vigtigt at holde smitten langt nede, så vi ikke kommer til at belaste vores sundhedssystem alt for meget. Måske kan vi også på et tidspunkt komme til at åbne lidt op igen, fordi vi generelt i Danmark kan få et lavere smittetryk.


Måske kan vi også på et tidspunkt komme til at åbne lidt op igen, fordi vi generelt i Danmark kan få et lavere smittetryk

Anders Bjældager


Annonce

Testbiler i weekenden

I samarbejde med Region Syddanmark har kommunen aftalt, at der trods det lave smittetal vil komme testbiler fra Ambulance Syd på besøg i de tre største byer henover weekenden, fortæller Anders Bjældager.

- Vi gør stadigvæk alt, hvad vi kan for at stille testmuligheder til rådighed for vores borgere og vores medarbejdere. Fra næste uge begynder vi også at få testbiler, der kører ud til nogle af vores institutioner.

- Det handler selvfølgelig hele tiden om at sikre, at vi fanger dem, som måske er smittede, men som ikke har symptomer. Det er meget vigtigt i forhold til at bryde smittekæder, men det er også vigtigt for at få et billede af, hvordan smitten generelt ser ud i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eks-Næsby-træner bliver ny direktør i basket-forbundet: Sebastian Brydegaard vender hjem fra fodboldjob i norske FK Haugesund

Debat

Debat: Det går jo godt

Svendborg For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Fyn

Flaskehals syd om Odense: Transportminister erkender voldsom trængsel på motorvejen

Annonce