Annonce
Navne

Tidligere byrådsmedlem er ny leder på landsbyskole: - Det er et sted, der betyder noget ganske særligt for mig

- Jeg glæder mig helt vildt til at lægge en masse god energi i landsbyordningen i Ebberup og fortsætte med at skabe noget sammenhængskraft i lige præcis det område, hvor jeg også selv bor, siger Karin Nedergaard Christiansen. Arkivfoto: Jens Wognsen
13. december tiltræder tidligere byrådsmedlem Karin Nedergaard Christiansen som ny leder i Ebberup Landsbyordning. Hun er et særdeles kendt ansigt i lokalområdet, hvor hun har boet i over 20 år og stod i front mod lukning af skolens overbygning i 2017.

Ebberup: Der er nu sat navn på den nye leder af Ebberup Skole og Landsbyordning. Og det er et særdeles kendt ansigt i lokalområdet: 44-årige Karin Nedergaard Christiansen, der er tidligere formand for forældrebestyrelsen på skolen gennem flere år, og som var en af forkæmperne for at beholde skolens overbygning, da Assens Kommune ville fjerne den i 2017. Ved kommunalvalget i 2017 stillede hun op for Venstre og bragede som debutant ind i byrådet med 617 personlige stemmer.

I oktober 2020 forlod hun byrådet, da hun fik nyt job som projektleder ved Kata Fonden, hvor hun skulle køre rundt til skoler i hele Danmark. Nu kan Karin Christiansen imidlertid snart se frem til at tage cyklen på arbejde.

- Ebberup Skole betyder noget ganske særligt for mig. Det er min egen og mine børns gamle skole, og den ligger i det lokalområde, som jeg brænder rigtig meget for. Så det her var en chance, jeg ikke kunne lade gå fra mig. Det var jeg nødt til at prøve, og jeg glæder mig til at engagere mig i lokalområdet igen, siger Karin Christiansen.

Annonce

Karin Christiansen har selv boet i Ebberup de seneste 20 år sammen med sin mand og deres to børn.

- Skolen var en af grundene til, at vi i sin tid flyttede tilbage til Ebberup og stiftede familie, for vi vidste, der var et godt fundament for vores børn, siger hun.

En ny kasket

Selvom omdrejningspunktet i Karin Christiansens arbejdsliv har været folkeskolen, som hun har arbejdet med på mange niveauer - som skolelærer, projektleder i skoleudvikling, formand for forældrebestyrelsen på Ebberup Skole og næstformand i kommunens udvalg for uddannelse, børn og familie, lå det ikke i kortene, at hun en dag skulle være skoleleder.

- Det er nok en drøm, der har ligget og ulmet. Men det har ikke været det, jeg specifikt er gået efter var målet for enden karrieren, siger hun.

- Da jeg selv sad i forældrebestyrelsen (på Ebberup Skole red.) var jeg selv med til at udforme visionen for landsbyordningen, der hedder, at børn og unge skal trives med at blive så dygtige, de kan. Jeg synes, der ligger noget helt centralt i den vision med at skabe et sted med rammer, hvor børnene trives med at lære nyt og er engagerede i det, der foregår. Noget af det kan jeg forhåbentlig bidrage til fortsat at sætte fokus på, siger Karin Christiansen. Arkivfoto: Kim Rune

-Jeg synes, jeg har et stærkt fundament i forhold til at træde ind i den her position med at lede en landsbyordning. Jeg er klar over, at det er anden kasket, man tager på, når man sætter sig i lederstolen, men jeg tror, det er en styrke, at jeg har en bred vifte af perspektiver at bringe ind i arbejdet.

Karin Christiansen tiltræder som leder 13. december for landsbyordningens 237 skoleelever og 59 vuggestue- og børnehavebørn.

Blå bog

Karin Nedergaard Christiansen er 44 år.

Født og opvokset i Ebberup og har haft sin skolegang på Ebberup Skole. 

Bor i Ebberup med sin mand og deres to børn på 15 og 19 år.

Uddannet skolelærer fra Odense Seminarium i 2002. 

Tidligere lærer på Assensskolen i 15 år. Har senest arbejdet som projektleder ved Kata Fonden i et år.

Tidligere formand i Fællesbestyrelsen ved Ebberup Landsbyordning i syv år.

Byrådsmedlem og 2. viceborgmester i Assens Kommune fra 2018 til 2020.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne For abonnenter

Thune Holm er nu også forfatter. Slut med litteratursalon og gang i de små ben i mosen

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce