Annonce
Debat

Tiden, vi nok ikke får igen

Betina Iroisch Kristensen. Klummeskribent for Fyns Amts Avis. FOTO: Andreas Bastiansen

Jeg holder mest af hverdagen, skrev Dan Turell, og det er jeg ganske sikker på, at både jeg og andre er meget enige i. For jeg savner virkelig min hverdag fra før corona ramte os.

Jeg kan mærke, at jeg virkelig længes efter at få min helt normale hverdag igen med alt mit sociale liv, mine fritidsaktiviteter, kulturelle begivenheder, gå på cafe med mine veninder- helt sikkert ligesom de fleste andre mennesker også savner deres hverdag før corona.

Men med et forsigtigt begyndende lys for enden af tunnellen, så tænker jeg også oftere og oftere over, at den tid, vi har fået til rådighed med hinanden i den nære familie, er en helt anden tid end i vores normale hverdag. For som børnefamilie går en uge stærkt. Der er lange arbejdsdage, transport til og fra arbejde, børnenes skoledage, legeaftaler og os alle, der også har fritidsaktiviteter på forskellige tidspunkter af ugen og dagene. Det kan nogle gange føles som om, vi i den nære familie ikke ser meget til hinanden samtidigt. Men både i foråret og nu igen, når alt er lukket ned, så oplever vi at få en helt anden tid. Tiden til det nære og tiden til det tætte samvær i familien skød.

Annonce

Ved nærmere eftertanke glæder jeg mig faktisk over, pludselig at have fået en helt anden tid foræret til at dyrke samværet i familien og nærheden med mine børn og mand. Tænk, at vi også er så heldige i denne underlige tilstand landet befinder sig, at få tid foræret, som kan bruges til ingenting og til langsomme stunder. Det ved jeg mange børnefamilier savner og efterspørger i den ellers normalt travle hverdag.

Og ikke mindst så kan vi i vores familie bruge tiden til at fordybe os i hjemlige sysler og kreativitet. Ting, som vi også nyder, og som nogle gange kan synes vanskeligt at prioritere i alle de øvrige tilbud, der tikker ind. Vi mærker tydeligt, at både børn og voksne her i husstanden trives og nyder den hjemlige hygge.

Og i bund og grund er det jo os selv, som planlægger dagene med diverse aktiviteter og indslag. Det kunne vi jo bare lade være med. Men som sociale, aktive og engagerede mennesker, så nyder vi også fællesskabet i foreningslivet og de øvrige sociale sammenkomster og den berigelse, det giver.

Så når nu jeg er ved at være helt gennemtræt af at undvære koncerter, fritidsaktiviteter og hvad der ellers hører til vores normale hverdag, prøver jeg at minde mig selv om, at tiden vi har fået som en positiv effekt af diverse restriktioner og nedlukninger, den får vi nok ikke lige i denne dosis igen en anden gang. For inden vi ser os om, så er vi tilbage i noget, der minder meget om vores normale hverdagsliv med alt, hvad det indebærer - eller det kan vi da i hvert fald håbe på, vi er.


Så når nu jeg er ved at være helt gennemtræt af at undvære koncerter, fritidsaktiviteter og hvad der ellers hører til vores normale hverdag, prøver jeg at minde mig selv om, at tiden vi har fået som en positiv effekt af diverse restriktioner og nedlukninger, den får vi nok ikke lige i denne dosis igen en anden gang.

Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Faaborg-Midtfyn

Nu skal det være slut med trafikkaos og farlige situationer: Brugsforening og kommunen poster mange millioner i nyt vejforløb

Faaborg-Midtfyn

Julestemningen sættes på prøve, når godsejeren og hans familie skal fælde juletræ

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

Sport For abonnenter

Navne fra Jyske Bank Arena - med Zachariassen i opvarmning,  imponeret Boldsen og Lemgos langfart

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Hvem skal lave kaffen?

Navne For abonnenter

Efter gaseksplosion: Knud Gether holder op med at tage sorgerne på forskud

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Sport For abonnenter

GOG fløj hen over fightende tyskere - Gidsel fandt det ekstra gear efter pausen

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg Kommune

Svendborg

Snart kan turen til Drejø og Skarø vare længere: Forlænget rejsetid kan halvere Højestenes CO2-udslip

Annonce